„Testvérharc” a tó partján

Halmi József és Halmi László az apagyi tó partján
Halmi József és Halmi László az apagyi tó partján - © Fotó: M. Magyar László
Apagy, Tiszalök, Miskolc – Rendszeresen versenyeznek a Miskolci Hallássérültek Egyesülete horgászcsapatában.

A fogyatékkal élők számára rendezett horgászversenyt az elmúlt vasárnap az apagyi Kender­áztató-tónál a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetsége.

Bár csak a verseny félidejében jártunk ott, de már akkor tudtuk, hogy az első két helyet egy siket testvárpár fogja megszerezni, ugyanis csak ők neveztek be a megmérettetésre. Mint a mérlegeléskor kiderült, kettejük versenyét végül az ifjabb fivér nyerte meg.

Jutott idő beszélgetésre

Mivel csak a fel-feltámadó szél mozgatta a kapásjelzőt, így volt idő kicsit beszélgetni.

– A bátyám, József 1986-ban, én pedig 1988-ban kezdtem el horgászni – mesélte érdeklődésünkre a Tiszalökről érkezett Halmi László. – Bár édesapánk is itt van velünk, ő nem horgászik, csak el-elkísér bennünket a versenyekre, a horgászat tudományát idősebb bácsiktól tanultuk meg gyermekkorunkban.

– Emlékszem, mikor József hazaállított egy csomó hallal, s boldogan mondta édesanyánknak, hogy megtanult horgászni. Halmi József és Halmi László rendszeresen versenyeznek, ugyanis a Miskolci Hallássérültek Egyesülete horgászcsapatának a tagjai.

Irány a holtág vagy a folyó

Bejárták már az egész országot, ha pedig otthon van kedvük hódolni a szenvedélyüknek, irány a tiszalöki Kenyárgyári-holtág vagy az élő Tisza. József a legnagyobb halát, egy 14,5 kilogrammos pontyot a bojlis Alaszka-tóban fogta, míg László egy 8 kilogrammos pródi ponttyal büszkélkedhet.

– Két hét múlva a siket barátainkkal veszünk részt egy horgászaton, majd novemberben még vár reánk egy ragadozóhalas verseny is – árulta el befejezésül Halmi László.

MML
hirdetés