Testvérvárosi kapocs az anyanyelvi oktatásért

Dr. Ulrich Attila alpolgármester (balról) és Márk Attila Olivér igazgató Pataki Enikőt fogadja Szatmárnémetiből
Dr. Ulrich Attila alpolgármester (balról) és Márk Attila Olivér igazgató Pataki Enikőt fogadja Szatmárnémetiből
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium és testvérintézménye a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium adott randevút egymásnak január 15-én Nyíregyházán.

A program apropóját egy korábban megfogalmazódó ötlet adta, amikor a Szatmár megyei tanfelügyelő-helyettes javaslatára a testvérintézmények eldöntötték, hogy iskolafenntartók és iskolaigazgatók részére létrehoznak egy szakmai találkozót. Az összefogás céljául az anyanyelvi oktatás erősítésének nemes ügyét tűzték ki határon innen és túl. A konferencia résztvevőit – a szatmárnémetiből érkező tanfelügyelőt és helyettesét, Kőhegyi Editet, a KLIK nyíregyházi tankerületének igazgatóját, és a nyíregyházi járásból, illetve a Szatmár megyéből meghívott iskolaigazgatókat – dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere fogadta és köszöntötte a városháza Krúdy Termében.

A nap további részében a két intézmény tanfelügyelői tartottak előadást iskoláik fenntartásáról és működtetéséről a Vikár Sándor Alapfokú Művészeti Iskolában, majd az eszmecserét a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban folytatták. Ott többek között olyan határon átnyúló együttműködést támogató uniós pályázati lehetőségeket is megvitattak, mint a HURO Program, amelyhez szatmárnémetiből érkezett és nyíregyházi pályázatírók adtak útmutatást.

KM
hirdetés