Teve és Dél-Amerika Ház nyílt a Nyíregyházi Állatparkban

Teve és Dél-Amerika Ház nyílt a Nyíregyházi Állatparkban
Nyíregyháza – Megnyitotta kapuit a látogatók előtt a Dél-Amerika Ház. Az ajtón belépve egy csodás világ elevenedik meg előttünk.    

Az inkák birodalmába csábítják az egzotikumra éhes vendégeket húsvétkor.Idén is különleges húsvéti meglepetéssel kedveskedett látogatóinak a Nyíregyházi Állatpark: szombaton ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a látogatók előtt a Dél-Amerika Ház.

Az ajtón belépve egy trópusi esőerdőben találjuk magunkat, az indonéz esőerdő növény- és állatvilága elevenedik meg előttünk. A dzsungelszerű növényzet az őserdők hangulatát idézi, kakaó, vanília és banán is terem e vidéken. A botanika iránt érdeklődők rovarfogó növényeket, színpompás broméliákat, vízijácintokat és agancspáfrányokat láthatnak. A Dél-Amerika Ház számos különleges lakóval büszkélkedhet, ilyen a pápaszemes kajmán, a rejtőzködő kapibara, a keselyűteknős, a márványsügér és a vízesés mellett található zöld leguán.

– Két éven át épült-szépült ez a hely, szinte téglánként raktuk össze. Az állatok és növények mellett számos életképpel is találkozhatnak a vendégek a Dél-AmerikaHázban, ahol a levegő páratartalma 70 százalékos, a hőmérséklet pedig 24-28 C-fok között mozog. Hihetetlen és egyben örömteli egybeesés, hogy az ünnepi program ideje alatt egy kis tevelánynak adott életet az egyik kétpupú.

Bízom benne, hogy az esős időjárás senkit nem rettent vissza attól, hogy húsvétkor megcsodálja az Állatpark legújabb látványosságait (is) – mondta Gajdos László igazgató. Csabai Lászlóné polgármester megnyitó beszédében gratulált a park legújabb, trópusi gyöngyszeméhez, s elismerően szólt az elmúlt időszakban végbement fejlődésről.

Kapcsolódó cikkek:

  • Télen is élmény az Állatpark
  • Minisziget a sárkánygyíkoknak
  • Szenzáció az Állatparkban!
  • – Palicz István –
    hirdetés