Ötezer eurót kap a legjobb fotós

Pályázatot hirdet a Henkel cég a fotóművészet jegyében, a beküldési határidő június 23-a.

Huszonnyolc ország számára írt ki nemzetközi pályázatot a Henkel cég fotóművészek számára. Az idei Művészeti Díjra június 23-áig pályázhatnak az arra érdemesek. A pályázaton 2000 után készült, maximum A/3 méretű, eredeti fotóművészeti alkotással, illetve reprodukcióval lehet részt venni, az elektronikus forma nem megengedett.


Fontos tudnivalók
A Henkel Art.Award az elmúlt
években jelentõs mûvészeti díjjá
nõtte ki magát. A díjazott mûvészek ismertsége
nõtt, számos nemzetközi kiállításon
szerepeltek.

Tavaly Magyarországról 32 mûvész adott be
pályázatot. A döntõbe továbbjutott öt
magyar mûvész pályamûveibõl készült
összeállítás megtekinthetõ a www.henkel.hu
honlapon.

A pályázati felhívás teljes szövege
és a jelentkezési lap letölthetõ a www.hochegger.hu,
illetve a www.henkel.hu címekrõl.

Az 5000 eurós (mintegy 1,3 millió forint) pénzjutalommal járó Művészeti Díj célja, hogy hozzájáruljon a népek egymás közötti megértéséhez és az európai integrációhoz.  A döntőbe jutott művészek közül a zsűri választja ki azokat, akiknek a munkái a díjátadás alkalmából rendezendő bécsi kiállításon szerepelnek.  A Henkel segíti a nyertest egy hazai kiállítás megszervezésében is.

Pályázati díj nincs, a magyarországi zsűrizés időpontja 2006. július 30., melynek eredményéről a résztvevők értesítést kapnak. A maximum öt továbbjutó alkotásait a kiíró eljuttatja a bécsi döntő színhelyére, melyre szeptemberben kerül sor. A hivatalos eredményhirdetés és a díjátadás időpontja novembere, helyszíne Bécs. Az eredményhirdetés alkalmából Bécsben kiállítás nyílik a nyertes, illetve néhány döntős művész anyagából.

– Palicz István –

 
hirdetés