Átfogó rendőri akció Mezőkövesden

Fokozott közrendvédelmi ellenőrzést hajtottak végre Mezőkövesd városban, Zsóry víkend-telepen és a 3. számú főút helyi szakaszán a mezőkövesdi rendőrök.

A lefolytatott ellenőrzés során több feladatot hajtott végre az abban résztvevő rendőri illetve társszervektől összeállított több mint 50 tagú csoport. A társszervek részéről az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség részéről Heves és Borsod megyéből 15 munkaügyi – és munkabiztonsági felügyelő, Határőrség részéről 4 határőr és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivataltól 2 előadó vett részt.

A fokozott ellenőrzés első szakaszában Mezőkövesd városban épülő TESCO beruházást, használtcikk piacot, egyes színesfém átvevő helyeket ellenőrizték. A második szakaszban került sor a Zsóry víkend-telepen folyamatban lévő nagyobb építkezések, kereskedelmi vendéglátó és szálláshelyek ellenőrzésére. A harmadik időszakban pedig a 3. számú főközlekedési úton tiltott prostitúciós tevékenységet folytató személyeket ellenőrizték.

A koncentrált ellenőrzések során a résztvevő rendőrök és társszervek beosztottai nagy számú jogsértő cselekménnyel kapcsolatosan intézkedtek. Munkaügyi és munkabiztonsági szempontból 29 vállalkozás és 90 személy került ellenőrzésre. Ennek során 62 úgynevezett „feketemunkással” szemben kezdeményeztek eljárást a szakhatóságok.

Személyes szabadságot korlátozó intézkedéseket foganatosítottak, szabálysértési feljelentéseket tettek, az igazoltatások és priorálások mellett.

Tiltott prostitúciós tevékenység miatt 4 személy került előállításra, akiknek szabálysértési őrizetbe vételét követően a további eljárás lefolytatására a feljelentéseket a Mezőkövesd Városi Bíróság felé megtették.

A lefolytatott fokozott ellenőrzés során nagy számú jogsértő cselekmény felderítésére került sor, mely alapján a társszervek véleménye szerint is szükséges és indokolt további hasonló jellegű közös ellenőrzések koncentrált végrehajtásának megszervezése és végrehajtása.
hirdetés