Tigers nélküli az elitmezőny

By Mán László
Nyíregyháza Tigers
Nyíregyháza Tigers
Előtérben az utánpótlás, amerikai focistáink csak barátságos meccset játszanak az idén.

Elkezdődött! Az amerikai foci csúcsát jelentő NFL-ben elindult az idei szezon. A nyitómérkőzésen a címvédő New York Giants hazai pályán 24–17-re kikapott a Dallas Cowboystól. Itthon maradva, szombaton hazánkban is elkezdődött az HFL (Hungarian Football League) elit bajnoksága.

Négyen tornáznak

A Magyar Amerikaifutball-szövetség azzal a céllal indította útjára ezt a versenysorozatot, hogy legjobb csapatainknak ne kelljen külföldre utazniuk ahhoz, hogy jó gárdákkal mérhessék össze erejüket. A nyitómeccsen a Rebels 45-17-re nyerte a Sharks ellen.

Az elsőként kiírt viadalon a tervek szerint öt csapat indult volna. A Budapest Wolves, a Budapest Hurricans, az Újbuda Rebels és a Győr Sharks mellett a Nyíregyháza Tigers. A mezőny végül zsugorodott, hiszen a tavalyi divízió I-es bajnok, az idei Közép-kelet-európai Interliga győztese, a nyíregyházi gárda nem lesz ott a sorozaton.

– Sajnos nem sikerült előteremteni az induláshoz szükséges költségeket, bár ígéreteinek voltak, végül nem jött össze a szükséges fedezett – tájékoztatta lapunkat Balogh Gyula, a Nyíregyháza Tigers elnöke. – Nagy sajnálatunkra az elnökségnek azt a döntést kellett hoznia, hogy nem veszünk részt a rangos hazai sorozaton. Természetesen ezt megbeszéltük a játékosokkal is, akik hozzánk hasonlóan szomorúan, de tudomásul vették a döntést.

Toborzás és pályaépítés

– Éppen ezért márciusig a legfontosabb feladatunk az utánpótlásnevelés kiépítése, toborzók rendezése lesz. Szeretnénk hatvan-nyolcvan játékosra duzzasztani a keretet, most ez a legfontosabb feladatunk. Barátságos találkozókat szeretnénk beiktatni az év hátralévő részére, hogy azért játszani is tudjanak a srácok – így Balogh Gyula.

A hírek szerint a Tigers használhatja majd a Tiszavasvári úti stadion régi salakpályáját, amely jelenleg bármilyen játékra alkalmatlan. Éppen ezért hamarosan nekilátnak majd a munkálatokhoz, hogy megfelelő körülményeket alakítsanak majd ki az edzésekre.További hírek a szon-sportoldal kategóriából


hirdetés