Tim Ries szaxofonos az Oláh Kálmán Quartettel lép fel Budapesten

Budapest – Tim Ries, a Rolling Stones turnéinak állandó szaxofonosa az Oláh Kálmán Quartettel lép színpadra a Budapest Jazz Clubban hétfőn.

Tim Ries 1999 óta turnézik a legendás brit rock-bandával és karrierje során olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Stevie Wonder.

Mint az M5 csatorna hétfői Kulturális Híradójában elhangzott, a zongorista-zeneszerző Oláh Kálmánt régóta foglalkoztatja a zenei műfajokon átívelő sokszínűség. Tim Ries szaxofonossal már összeszokott párost alkotnak, hiszen a Trio Midnight formációval többször is játszottak együtt.

“Kálmánék olyanok, mintha a testvéreim lennének, ezért a különleges alkalomra még egy új dalt is írtam nekik. A koncert pedig, ha minden igaz, egy élő lemezfelvételen köszön majd vissza” – mondta Tim Ries.

“Az érzéseinket, a gondolkodásmódunkat a zenén keresztül tudjuk közvetíteni, és ha játszunk egy pár alkalommal, akkor úgy érezzük, hogy ismerjük egymást. A dzsessz egy fantasztikus nyelv, amelyen keresztül megismerhetjük egymást emberileg is” – fogalmazott Oláh Kálmán.

A Rolling Stones rockslágereit dzsesszformába öntő Tim Ries Paul Simonnal és Stevie Wonderrel is dolgozott együtt, az elmúlt években azonban szinte hazajár Budapestre. Elmondása szerint Magyarország a második otthona.

– MTI –
hirdetés