szavaztak

2020.05.02. 20:28

Alonsót megint a Forma-1-ben akarják látni a spanyolok

A spanyol szavazók elsöprő többsége ismét a Forma-1-ben akarja versenyezni látni Fernando Alonsót, az autós gyorsasági világbajnokság korábbi kétszeres győztesét.

Toyota's Spanish driver Fernando Alonso (C) chats with pilots after the neutralisation of the race due to strong winds during the Stage 10 of the Dakar 2020 between Haradh and Shubaytah, Saudi Arabia, on January 15, 2020. - Dakar debutant Fernando Alonso, the two-time former Formula One champion, lost more than an hour after double rolling his Toyota, an accident that saw the Spaniard carry on driving with no windscreen. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: FRANCK FIFE

Alonso saját közösségi oldalán voksoltatta a rajongókat, összesen 113 ezer válasz érkezett a hogyan továbbra vonatkozó kérdésére, és 93 ezren – több mint 82 százalék – támogatják, hogy térjen vissza a Forma-1 világába.

A toronymagasan győztes Forma-1 mellett a szavazók 8,7 százaléka látná őt örömmel az amerikai IndyCar-sorozatban, 5,6 százalék a Dakar-ralin, 3,5 százalék pedig az enduro-versenyek vébéjén, az úgynevezett WEC hosszú távú viadalain.

A 38 éves pilóta, aki 2005-ben és 2006-ban volt világbajnok, 2018-ban hagyta ott a Forma-1-et, bár búcsúzásakor nem zárta ki, hogy valamikor visszatér.

Forrás: MTI

Borítókép: Fernando Alonso a 2020-as Dakaron január 15-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában