Tinisztárok kampányolnak a méhnyakrák megelőzéséért

Akt.:
Tinisztárok kampányolnak a méhnyakrák megelőzéséért
© Fotó: Facebook/ Mályvavirág
Budapest – Tinisztárok kampányolnak a méhnyakrák megelőzéséért a közösségi médiában a Mályvavirág Alapítvány felkérésére – mondta el Sallai Krisztina, az alapítvány kuratóriumi tagja az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Az alapítvány azért kereste fel a fiatal sztárokat, hogy próbáljanak saját korosztályukhoz szólni, elérni, hogy foglalkozzanak a témával és minden családban közös döntés szülessen az HPV elleni oltás beadásáról, amit minden hetedikes lány ingyenesen igényelhet Magyarországon – fűzte hozzá.

Elmondta: a felkért sztárok nyitottan kezelték a témát, a kampány sikerességét az is mutatja, hogy nagyon rövid idő alatt, majdnem százezer lájkot és több mint ezer kommentet kaptak a videók.

A méhnyakrák kialakulásáért az esetek döntő többségében a HPV (humán papilloma vírus) felelős, amely számos más betegséget is okozhat, ezért felnőttkorban is érdemes beadatni. A férfiak is lehetnek hordozók, éppen ezért az oltás nekik is ajánlott – fűzte hozzá Sallai Krisztina.

– MTI –


Budapest - Idén is kérhető a hetedikes lányoknak a méhnyakrák elleni (HPV-) védőoltás - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken az MTI-t. A térítésmentes védőoltást az iskolaoltási program keretében az általános iskola 7. évfolyamát végző, 12. életévüket betöltött lányok kaphatj...
hirdetés