Tirpákok nyeregben: bokortanyákon kerekeznek

Tirpákok nyeregben: bokortanyákon kerekeznek
Nyíregyháza – Lehet pedálozni és példálózni: a Nyíregyházi Városvédő Egyesület olyan akcióra készül, amellyel megmozgathatják az érdeklődőket.

Március 25-én, szombaton Bringára, Tirpák! elnevezéssel kerékpártúrát rendeznek, mely során a bokortanyákat veszik célba, mégpedig azért, mert megjelent dr. Bodnár Zsuzsanna szerkesztésében a legújabb városvédő füzetük – immár a 31. a sorban, ami a tirpákok viseletét mutatja be.

– A túra benkőbokori állomásán lesz szó bővebben az érdekes összeállításról. Nem csak szellemi táplálékra gondoltunk, ugyanis a bemutató után szeretettel látunk vendégül minden résztvevőt a tótok egyik népszerű ételével, a lapcsánkával. A túra egyébként 30 kilométer, könnyen teljesíthető, reményeink szerint az időjárás is kegyeibe fogad bennünket – fejtegette Cservenyák Katalin szervező.

A bringás menet a Kossuth térről indul 10-kor, és oda is érkezik vissza 17-kor. Gyülekező és regisztráció: március 25., 9.30-tól a rajtnál. Az útvonal: Kossuth tér, Salamonbokor, Újtelekbokor, Istvánbokor, Polyákbokor, Rókabokor, Benkőbokor, Vargabokor, Kazárbokor, Antalbokor, Kossuth tér.

Jelentkezni előzetesen március 20-ig a nyirvave@gmail.com e-mail címen lehet.

KM–LTL
hirdetés