TISPOL ellenőrzés a megyében: 7 esetben kellett intézkedniük

TISPOL ellenőrzés a megyében: 7 esetben kellett intézkedniük
© Fotó: police.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőröknek vezetési- és pihenőidő szabályainak megszegése miatt 7 esetben kellett intézkedniük.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján került sor 2017. október 11-13. között Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a TISPOL Truck & Bus elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzésre. A közúti kontroll ezúttal a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok ellenőrzésére irányult. Elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálták. Az ellenőrzés kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök az európai szintű kampány ideje alatt összesen 236 tehergépkocsit, illetve autóbuszt ellenőriztek. Vezetési- és pihenőidő szabályainak megszegése miatt 7 esetben kellett intézkedniük. A rendőrök a leállítások alkalmával kisebb súlyú szabálysértések elkövetése miatt 17 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 21 járművezetővel szemben helyszíni vagy közigazgatási bírságot szabtak ki, további 6 esetben pedig szabálysértési eljárást indítottak a felelősségre vonás érdekében.

Az országos eredmények itt érhetőek el.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés