TISPOL SPEED: Sok volt a gyorshajtó a megyében

TISPOL SPEED: Sok volt a gyorshajtó a megyében
© Fotó: police.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök az európai szintű kampány ideje alatt 71 sebességtúllépést dokumentálták.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján került sor 2017. augusztus 23-25. között Magyarországon is a TISPOL SPEED elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzésre. A közúti kontroll elsősorban a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére irányult, de az ellenőrzés kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök az európai szintű kampány ideje alatt 71 sebességtúllépést dokumentálták, ebből 21 esetben a jármű megállítását követően, annak vezetőjével szemben intézkedtek a helyszínen. A rendőrök a leállítások alkalmával 17 járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot, további 4 esetben szabálysértési illetve közigazgatási eljárást indítottak a felelősségre vonás érdekében.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés