Tiszaberceli feleségének és testvérének küldte haza a prostituáltak futtatásából szerzett pénzt

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: AFP
Nyíregyháza, Tiszabercel – A banda harmadik tagja, a lányok futtatója ellen Hollandiában emelnek vádat.


Üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével vádolja a megyei főügyészség azt a tiszaberceli nőt és sógorát, akik a nő férje által prostituáltak futtatásával és kizsákmányolásával Hollandiában összegyűjtött pénzt maguknak szerezték meg.

– A nő férje több prostituáltat futtatott Hollandiában éveken át, amelyből jelentős jövedelemre tett szert. A férfi a vagyont rendszeresen hazaküldte Magyarországra a feleségének, illetve a testvérének – ismertette a vádirat lényegét dr. Zsíros Zsolt megyei főügyész. – Azért, hogy a futtató személyére ne derüljön fény, a férfi a pénz hazautalásával a neki dolgozó prostituáltakat bízta meg. A nő két év alatt több mint 8 millió forintot, a férfi testvére pedig több mint 2,5 millió forintot szerzett így, tudván, hogy ez a pénz Hollandiában elkövetett bűncselekményből származik.

A holland és a magyar ügyészi szervek közös nyomozócsoportot állítottak fel, melynek köszönhetően a lányokat futtató férfit Magyarországon elfogták, majd a magyar hatóságok átadták Hollandiának, ahol vádat emelnek ellene.

– Az ügyész a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre a vádlottakat és tiltsa el őket a közügyektől, rendeljen el velünk szemben vagyonelkobzást a bűncselekményből származó teljes vagyonra – tette hozzá a megyei főügyész.

KM
hirdetés