Tiszai kaland Hegyaljától a Hortobágyig

Tiszai Kaland Turisztikai információs iroda
Tiszai Kaland Turisztikai információs iroda
Tiszavasvári – Csütörtökön ünnepélyes keretek között átadták Tiszavasváriban a Tiszai Kaland Turisztikai információs irodát.

Az üzemeltető és egyben projectgazda Tiszavasvári Média Egyesület sikeres pályázott nyújtott be „Turisztikai információs iroda kialakításának támogatása a Tiszatér HACS területén” címmel, amelyet 2011-ben Európai Unió és Magyarország Kormánya az Új Magyarország Vidékfejlesztési program keretében 3.739.656 Ft – tal támogatott. Az egyesület az iroda létrehozásával a térség, a Nyíri mezőség turisztikai vonzerejét, értékeit, látványosságait kívánja szélesebb körben ismertebbé tenni, belföldi és külföldi fórumokon képviselni különböző marketing eszközök alkalmazásával.

Az iroda átadásán részt vett Dr. Vinnai Győző, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei kormánymegbízott, Dr. Karakó László Országgyűlési képviselő, Katona Ilona a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Igazgatója valamint a térség településeinek polgármesterei. A megnyitó ünnepségen elhangzott, hogy térségben található tiszadobi Andrássy- kastély, amelyben jelenleg is zajlik az Észak-alföldi régió kiemelt jelentőségű turisztikai fejlesztése, kulturális és turisztikai hasznosítása. A kastély megnyitása után várhatóan emelkedhet a térségbe látogató hazai is külföldi turisták száma.

Balogh Tamás 
hirdetés