Tiszakanyár – Éltek a váratlan lehetőséggel

Illés Attila (11) és Bodnár Gábor (8) is a megyei másodosztályra készült még júliusban
Illés Attila (11) és Bodnár Gábor (8) is a megyei másodosztályra készült még júliusban - © Fotó: Pusztai Sándor
Tiszakanyár – A Tiszakanyár nem a megyei első osztályra készült, ám ott is helyt-áll.

– Júliusban úgy kezdtünk neki a felkészülésnek, hogy az előző két évhez hasonlóan a megye II. Nyírerdő csoportjában az első három hely valamelyikét célozzuk meg – foglalta össze az eddigieket Csáki Róbert, a hetedik helyen álló Tiszakanyár edzője. A sportegyesület vezetősége tudomásunkra hozta, hogy amennyiben aranyérmet szerzünk, akkor ők megteremtik a magasabb osztályban szereplés feltételeit.

Hatmeccses győzelmi sorozat

– Ennek megfelelően igazoltunk játékosokat és készültünk, majd két héttel a bajnokság kezdete előtt a Tuzsér visszalépése miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság felkérte csapatunkat, hogy a megyei első osztályban induljunk. Az osztályváltást követően a célkitűzés is más lett, a biztos bennmaradás reményében vágtunk neki a bajnokságnak.

A Kanyár jól kezdett: két győzelem után ugyan kikapott háromszor, de hat meccses, öt győzelemből és egy döntetlenből álló veretlenségi sorozattal javított.

– Szeretném kiemelni az akkori listavezető, és addig veretlen Ibrány elleni idegenbeli győzelmünket, ami nagyon szép siker volt – folytatta a játékos-edző. – A Kisvárda elleni mérkőzésünk nyolc nap alatt a harmadik bajnokink volt, viszont a fordulás után lejátszottuk az őszi szezonunk legjobb félidejét – valószínű azért, mert akkor nem voltam a pályán. Az öt nap alatt lejátszott tarpai meccset pedig nem nagyon tudom értékelni, maradjunk annyiban, hogy érdekes volt. De minden jó, ha jó a vége, az őszt sikerült győzelemmel zárni.

– A harminckét lőtt gólunk nem rossz egy újonc csapattól, az ugyanennyi kapott viszont sok, főleg úgy, hogy négy meccset lehoztunk nullára. A védekezésünkön a téli felkészülés során mindenképpen javítanunk kell. Összességében nem lehetünk elégedetlenek, de tudjuk, hogy egy nagyon kemény tavasz vár ránk, a célunk változatlan.

– A játékvezetők is megérdemelnek egy mondatot, mivel rengeteg kritikát kaptak. Nem tisztem megvédeni őket, de úgy gondolom, ahogy mi, úgy ők is hibáznak, mivel ők is emberből vannak. Aki dolgozik, az vét – zárta szavait Csáki Róbert.

MK

Tiszakanyári tények

Őszi végeredmény

7. 15 8 1 6 32-32 25

Hazai pályán

6. 7 5 – 2 18-13 15

Vendégként

9. 8 3 1 4 14-19 10

Házi góllista:

8 gólos: Varga Dávid. 5 gólos: Csáki Péter és Vicickó László. 3 gólos: Pukis Artúr és Rézinger Botond. 2 gólos: Horváth Nikodémusz és Soós Tibor. 1 gólos: Dobrai Dénes, Illés Attila György és Jánvári Dániel.
hirdetés