Egymás ellen a nagy négyes tagjai

By Bodnár Tibor
Akt.:
NB III. Tisza-csoport
NB III. Tisza-csoport
Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: Két csúcsderbit is tartogat a hétvégi program – a Nyírbátor a Cigándot, a Várda SE a Hajdúszoboszlót látja vendégül.

Az olyan meccsek is lehetnek rangadók az NB III. Tisza-csoportban, amelyeken nem két megyebeli csapat találkozik. Ha az első négy egymás ellen játszik, akkor feltétlenül. Most ez a helyzet alakult ki, hiszen az éllovas Várda SE a harmadik helyen álló Hajdúszoboszlót, a második Nyírbátor pedig a negyedik Cigándot fogadja.

A helyezéseknek voltaképpen nincs is jelentőségük, annyira szoros a négyek közötti különverseny. A két hétvégi házigazdának, a Várdának és a Bátornak 39-39, vendégeiknek egyformán 38 pontja van. Mivel egymás ellen meccselnek az élen állók, biztos, hogy nem ismétlődhetnek meg a múlt fordulóban történtek, amikor az első öt helyezett nyerni tudott. Legalább ketten biztosan hullajtanak pontokat, ami nagy esélyt adhat az ötödik helyen álló, 37 pontos Létavértesnek, hiszen hajdúböszörményi győzelme esetén a hajdúságiak beékelődhetnek a dobogós csapatok közé. Sőt, ha Ibrányban véget ér a Tiszakanyár tavaszi nyeretlensége, akkor a tavalyi bronzérmes is faraghat az éllovashoz képest ötpontosra nőtt hátrányából.

Ami a két csúcsrangadó előéletét illeti, az ősszel mindkét mérkőzés 3–2-es eredményt hozott – a Nyírbátor Cigándon nyert, míg a Várda SE veszített Szoboszlón. Akkor még aligha gondolták volna a felek, hogy ezeknek a mérkőzéseknek az eredménye akár a bajnoki címet is befolyásolhatja, bár az újonc bátoriaknak az volt a negyedik győzelmük (a negyedik fordulóban…) az addig szintén százszázalékos borsodiakkal szemben. Az ugyancsak újonc Kisvárda viszont akkoriban még nyeretlen volt (a versenybizottság akkor még nem hagyta jóvá a félbeszakadt ibrányi meccs eredményét), így Révész Attila legénységének volt honnan felzárkóznia. A nyírbátori meccs résztvevői a tavasszal már veszítettek egyszer-egyszer, Várdán viszont a leghosszabb veretlenségi sorozattal rendelkező csapatok találkoznak: az éllovas tíz, a hajdúsági alakulat hét forduló óta nem kapott ki – mindkét csapatnak a Cigánd volt a legutóbbi legyőzője.

A négyek különcsatája miatt most kevesebb szó esik a szombati Kemecse–Nagyecsed ütközetről, holott azon a legutóbbi két bajnokcsapat találkozik. A két csapat most is egymást követi a tabellán, csakhogy nem az élbolyban, hanem a nyolcadik-kilencedik helyen. Kemecsén gondolnak a szurkolókra: a belépőjegy felmutatásával a szurkolók egy sörhöz vagy üdítőhöz juthatnak a pálya melletti vendéglátóegységben.

Az alsóháznak is megvan a maga rangadója, hiszen az utolsó Sárospatakhoz látogat az utolsó előtti Tuzsér. Mindkét csapatnak lenne mit feledtetni, a patakiaknak az immár 17 forduló óta tartó pontnélküliséget, a tuzsériaknak pedig az 1–18-as tavaszi gólkülönbséget.

19. forduló (kezdés: 15): szakvezetői várakozások

Szombat

Kemecse (8.)–Nagyecsed (9.)

Ádámszki Róbert, kemecsei játékos-edző: – Szűkös keretünknek nagy érvágás a legutóbb kiállított Szilágyi Norbert kiválása, de lehetőségeinkhez mérten pótolni fogjuk. Remélem, most már nemcsak fogadkozásban leszünk jók, hanem hazai pályán végre győzelemmel tudjuk megörvendeztetni szurkolóinkat. Tudjuk, az ellenfél most már jó passzban, reméljük, újra jó meccset játszunk velük, és a lefújás után ugyanúgy maradunk az Ecsed előtt, mint eddig.

Feczkó Tamás, nagyecsedi edző: – Az is furcsa, ha egy olyan sorozata van egy csapatnak a bajnokságban, amikor egymás után háromszor játszik idegenben, de nekünk ősszel is kijutott az ilyen szériából, és most tavasszal a kemecsei lesz zsinórban a harmadik idegenbeli fellépésünk. A hétvégi ellenfelünkkel mindig jó hangulatú, változatos és gólgazdag mérkőzést vívunk, bízom benne, hogy ez szombaton is így lesz, és akik kilátogatnak, azok jól fognak szórakozni. Remélem, a mérkőzés után helyet cserél egymással a két csapat a tabellán. Volt tiszalöki játékosomnak, Tamás Andrisnak kívánom, hogy sikerrel vívja meg a maga csatáját, és győztesen kerüljön ki belőle, mint korábban megannyi mérkőzésből.

Nyírbátor (2.)–Cigánd (4.)

Fogarasi Zoltán, nyírbátori edző: – Az ősszel „hangos”, és nem várt sikert arattunk a bajnokaspiráns otthonában, ami mindkét csapatot meglepte. Most már tudjuk, hogy két erős állományú és képességű csapat találkozik a hétvégén, amikor a pillanatnyi forma és az egyéni képességek döntőek lehetnek. Mint minden meccsen, most is törekszünk majd a játékdominanciára, és ha ez a stílus megfelelő helyzetkihasználással valamint felszabadult, nyugodt játékkal is párosul, akkor ismét megörvendeztethetjük a bizalmukat újra belénkvető szurkolóinkat.

Sárospatak (16.)–Tuzsér (15.)

Szabó István, tuzséri játékos-edző: – Talán ez az egyik utolsó lehetőségünk, hogy életben tartsuk bentmaradási reményeinket, hogy elérjük célunkat, az ilyen mérkőzéseket mindenféleképpen meg kell nyernünk. A heti edzésmunka feljogosíthat arra, hogy önbizalommal és bizakodva látogassunk Sárospatakra, és ha a sérültjeink rendbe jönnek, akkor győzelemmel térhetünk haza.

Debreceni EAC (10.)–Tiszalök (13.)

Kovács János, tiszalöki megbízott edző: – Szerencsénkre a legutóbbi meccs nem nyomta rá a bélyegét a heti felkészülésünkre, remélhetőleg tanultunk hibáinkból, és orvosolni tudjuk azokat. Szombaton focizni megyünk a DEAC-hoz, és ha minden jól megy, és azt nyújtjuk, amit tudunk, lesz okunk az ünneplésre.

Vasárnap

Kótaj (14.)–Baktalórántháza (7.)

Csoma Dezső, kótaji edző: – Nem akarok nagy terhet rakni a fiúk vállára, hiszen őket is megviselte, hogy eddig nem tudtunk előrelépni. Dolgozunk tovább, bár lehet érezni a feszültséget, ami nem az öltözőn belülről, hanem kívülről jön, de nem is csoda, hiszen mindenki várja már a győzelmünket, ami már nagyon hosszú ideja aktuális lenne. A Bakta jó csapat, amellyel szemben az utóbbi két évben nem lehet panasz a mérlegünkre. Bízunk a tisztes helytállásban, amiben minden benne van. Kató Gyuila és Cseh Kristóf beteg, Kádár Lóránt és Rácz Róbert sérült.

Tóth János, baktalórántházi edző: – Nagyon tisztelem azt a harcot, amit Kótajban folytatnak a csapat sorsának jobbra fordításáért, de ezúttal erre nem lehetünk tekintettel. Azt a tüzet és elszántságot szeretném látni a játékosaim szemében, amit a felkészülés alatt és a nyitófordulóban, és ha visszatér az önbizalmunk is, akkor ezt nem maradhat el a győzelem. Hatalmas küzdelemre, elszánt ellenfélre és rossz talajú pályára számítok.

Ibrány (13.)–Tiszakanyár (6.)

Kovács János, ibrányi edző: – Az előző hétvégén néhány játékosom betegen vállalta a játékot, és a vírus a héten sem költözött ki az öltözőből. Remélem, a hétvégére valamelyest kiegyenesednek a soraink, bár sérült és eltiltott játékosunk is van. Egyébként sem számítottunk könnyű mérkőzésre, hiszen a Tiszakanyár évek órta jól teljesítő, masszív csapat, az előzmények ismeretében ez fokozottan igaz. Szeretnénk folytatni a jó tavaszi szereplésünket.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Minden csapat életében vannak hullámvölgyek, a miénk most aktuális. Most van igazán arra szükségünk, hogy érezzük szurkolóink támogatását, mert szeretnénk minél hamarabb kilábalni ebből a helyzetből. Nem ígérkezik könnyűnek a feladat, mert ahhoz az Ibrányhoz látogatunk, amely a télen nagyon jól erősített, masszív, szervezett csapattá vált, ráadásul a megye egyik legjobb szakvezetője irányítja. Nem könnyíti meg a dolgunkat, hogy nálunk sok a hiányzó sérülések és eltiltások miatt.

Várda SE (1.)–Hajdúszoboszló (3.)

Révész Attila, kisvárdai edző: – Újabb élcsapattal találkozunk, ráadásul ellenfelünknél két remek támadó is található, ezért nagyon oda kell figyelnünk a Szoboszló kontratámadásaira. Hazai pályán ugyanakkor folytatni szeretnénk az eddigi jó szereplésünket, ehhez bátrabban kell kezdenünk, mint az Ibrány elleni mérkőzésen.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

Tiszalök.
SZON.HU


hirdetés