Megoldódott a kisfástanyai diákok gondja

Megoldódott a kisfástanyai diákok gondja
© Képforrás: tenyek.hu
Kisfástanya – Beérnek most már busszal az iskolába, igaz, késve, ezért át kellett kicsit szervezni a munkarendet az alsó tagozatnál.

A Nyíregyházi Tankerületi Központ közleménye:

A Nyíregyházi Tankerületi Központ örömmel értesíti az érintett szülőket és diákokat, hogy megoldódott kisfástanyai és újtelepi gyerekek iskolai utaztatása. A diákok biztonsága érdekében a Nyíregyházi Tankerületi Központ felvette a kapcsolatot az Északkelet- Magyarországi Közlekedésszervező Irodával, melynek eredményeként a buszjáratok megszervezése, járatok bővítésével megoldódott. A Nyíregyházi Tankerületi Központ gondoskodott az érintett tanulók bérlettámogatásról is.

2017. október 2-án, hétfőn minden iskolás rendben beérkezett a Tiszalöki Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kossuth utcai telephelyére. Cserés Csaba igazgató tájékoztatása szerint a Kisfástanyáról és az Újtelepről bejáró tanulók fennakadás nélkül megérkeztek az intézménybe. A korábbi 6 óra 54-es járaton csak felső tagozatos tanulók, a későbbi, 7 óra 55- ös járaton pedig alsó tagozatos tanulók utaztak. Minden diáknak volt a buszon ülőhelye. Mivel a tanítás 8 órakor kezdődik, így néhány perces késésüket az alsó tagozatos munkarend átszervezésével megoldotta az intézmény vezetője. A gyerekek időben indulhatnak otthonukba is, hiszen iskolai napokon új járat indul 15 óra 56 perckor, amely 16 óra 10 perckor teszi le az iskolásokat Kisfástanyán, az autóbuszfordulóban. Ez a járat 16 óra 24 perckor ismét megérkezik a tiszalöki megállóhelyhez.


Kisfástanya - A kisfástanyai szülők jelezték: tanévkezdés óta rendőrök kísérik reggel a buszon a sokszor síró kicsiket, akik az átgondolatlan menetrend miatt csak délután fél hatkor tudnak hazaindulni. „Mindenki másra hárítja a problémát, amit sürgősen meg kell oldani!” Gömze Sándor, Tiszalök polgá...

Tiszalök - Órákkal korábban kelnek és a zsúfolt buszra sírva szállnak fel az egyik Tiszalökhöz közeli település elsős diákjai. Az iskola külön busza, ami eddig az iskolába vitte őket egy baleset miatt tönkrement. A családok a hétfői iskolakezdéskor tudták meg, hogy a gyerekeik a menetrend szerinti j...Tiszalök.
SZON.HU


hirdetés