Tűzhelyen felejtett olaj gyulladt meg Nagydoboson – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Tűzhelyen felejtett olaj gyulladt meg Nagydoboson – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Fotó: katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. október 30-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Tűzhelyen felejtett olaj gyulladt meg hétfő délután egy Nagydobosi családi ház konyhájában, a Jókai Mór utcában. A tüzet a tulajdonosnak sikerült eloltania. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a füsttel telítődött épületrészeket átszellőztették. Személyi sérülés nem történt.

Melléképület lemezfedését szakította le a szél hétfőn reggel Eperjeskén, a Kossuth utcában, ahol a tetőfedő anyag egy fán fenn akadt. A záhonyi hivatásos tűzoltók a dugólétra segítségével leszedték a lemezdarabot, majd a további veszélyes épületelemeket eltávolították. Vásárosnaményban és Tiszalökön a lehasadt faágak akadályozták a közlekedést, míg Nagyhódoson, a Fő utcában egy leszakadt villanyvezetékhez riasztották a csengeri önkormányzati tűzoltókat, akik biztosították a helyszínt az áramszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy középkorú férfi hétfőn este egy tisztabereki hűtőházban, ahol gázüzemű targoncával dolgozott, de szerencsére saját erejéből el tudta hagyni az épületet. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók magas gázkoncentrációt mértek az épületben, majd azt átszellőztették. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Tiszalök.
SZON.HU


hirdetés