Tiszamogyorósi öröm: kiscsillag van születőben

Hisznek az összefogás erejében
Hisznek az összefogás erejében
Tiszamogyorós – Kiscsillag van születőben. Olyan csillag kerülhet fel hazánk, szűkebb régiónk és megyénk idegenforgalmi térképére (nem kevesebb, mint negyed évszázad küzdelmes munkája eredményeként) mint Tiszamogyorós.

– Ez az elmúlt húsz esztendő csak arra volt elég, hogy megfoganjon a csillag, életben tartani sokkal nehezebb és küzdelmesebb, hiszen olyan nagyságok mellett kell fennmaradnia megyénkben, akik adottságaiknál fogva életképesek. Mi sem bizonyítja jobban elhívatottságunkat, mint hogy olyan emberek bizalmukat fejezték ki irányunkban, akik szintén elhívatottak ezért az ügyért: Hídvégi-Üstös Pál, a Tisza nagykövete nálunk fejezte be a Tiszabecs-záhony Együttműködés a Tiszáért című programját, mellyel igazi reklámot biztosított településünknek. Háromszáz kerékpáros érkezett, és 46 település képviseletében a Tisza és a Szamos menti polgármesterek is jöttek. Jó érzés volt, hogy ismét többszáz ember viszi jó hírét falunknak. Nagy lépést tettünk egy nagy térképen előre – említette Katkó Lászlóné, a tiszamogyorósi Főnix kemping vezetője.

– Az előttünk álló nehéz évek ellenére is pozitívan látjuk az idegenforgalom helyzetét, ugyanis ez egy kis település (a mezőgazdasági munka mellett) egyetlen kiugrási lehetősége. Hiszünk az összefogás erejében, sokan hisznek bennünk, ezért nem adhatjuk fel, és a következő évtizedekben a talpon maradásért dolgozunk. Nagyon fontos megköszönnöm az eperjeskei polgárőr parancsnoknak és csapatának önzetlen, szabadidejükben végzett egész napos pontos, precíz és fáradhatatlan munkáját, akik a többszáz ember mozgását koordinálták, a közlekedést és a közbiztonságot fennakadás nélkül megoldották. Ez nem először fordult elő, hiszen az iskolások, óvodások, táborozók rendszeres segítői, többször biztosítoitták Hídvégi-Üstös Pál túráját, és még soha nem köszöntük meg nekik igazán. Köszönjük, és köszönik a résztvevők. Köszönjük mindenkinek, aki látja ezt a pici pislákoló csillagot, és segíti munkánkat, hogy ne hunyjon ki.

Ladányi Tóth Lajos
hirdetés