Tiszavasvári: az esélytelenek nyugalmával

A zöld nadrágos vasváriaknak a védekezéssel gyűlt meg a bajuk
A zöld nadrágos vasváriaknak a védekezéssel gyűlt meg a bajuk - © Fotó: Pusztai Sándor
Tiszavasvári – Az utolsó helyen álló tiszavasvári együttes nem adta fel a harcot.

Izgalmasan alakult a Tiszántúli Takarék megyei I. osztály őszi idénye, majdnem minden csapat egy győzelmen belül van az őt közvetlenül megelőző riválisától. Mint ahogy az élmezőnyben sem dőlt el semmi, a tabella alsó felén sem kell feladnia a küzdelmeket egyik együttesnek sem. Egy csapat maradt le jobban, ez pedig a Tiszavasvári, amelyet hét ponttal előz meg a Gyulaháza, a Csenger és a Mátészalka már nyolc-nyolc egységre van.

– A nyáron újjászerveződött az egyesület labdarúgócsapata, fiatal játékosok kerültek a kerethez – értékelte a szezon első felét Nagy István, a Tiszavasvári edzője.

Látszik a fejlődés

– Az elején megilletődötten játszottunk, nehezen vettük fel a fordulatszámot, rengeteg hibát elkövettünk, a ru­tintalanság megmutatkozott. A bajnokság elején sok gólt kaptunk, a támadó játékunkkal nem volt probléma. A szezon végén realizálódott a kapott és a rúgott gólok száma, ami már pontokban is megmutatkozott egy-egy meccsen.

– Hétről-hétre elvégeztük a munkát, amit kitűztünk – folytatta a tréner. – A bajnokság túlnyomó többségében azért látszik a fejlődés, voltak olyan mérkőzések, amelyeken körvonalazódott, mit próbálunk játszatni, ennek ellenére az eredmények még váratnak magukra. Pozitívum, hogy sok fiatal játékos kapott lehetőséget, akik úgy gondolom, megállták a helyüket. Az edzéslátogatottság nyolcvan százalék feletti volt az egész ősszel, de ez még önmagában nem elég a pontgyűjtéshez.

Le lehet dolgozni a hátrányt

– A célunk természetesen a bennmaradás, ezt reálisnak is tartom. Ehhez nagyon jó alapozásra, és egy elszánt csapatra van szükségünk. A visszajelzések alapján úgy gondolom, jó úton haladunk, bár nem sok pontunk van, ezért sem várjuk karba tett ­kézzel a kezdést. Lényegében az esélytelenek nyugalmával folytathatjuk a bajnokságot, de nem adtuk fel. Ha minden úgy alakul, pár mérkőzés alatt le lehet dolgozni a hátrá­nyunkat és megőrizhetjük az első osztályú tagságunkat – zárta szavait a Nagy István.

Vasvári mutatók

Őszi végeredmény

16. 15 2 – 13 16–49 6

Hazai pályán

14. 8 2 – 6 10–27 6

Vendégként

16. 7 – – 7 6–22 0

Házi góllista. 4 gólos: Bolega Sándor és Szolyka Gergő. 2 gólos: Száraz Ádám. 1 gólos: Bakos Tibor, Demkó Bence, Szolyka Tamás, Tóth László, Ujj Levente és Vadász Dávid.

MKSporthírek


hirdetés