Sport

2013.06.11. 18:48

Várólistáról Wimbledonba(?)

Nyíregyháza - Hat versenyzőnek kellene visszalépnie ahhoz, hogy Fucsovics Márton ott lehessen a londoni Grand Slam tenisztorna selejtezőben.

Nyíregyháza - Hat versenyzőnek kellene visszalépnie ahhoz, hogy Fucsovics Márton ott lehessen a londoni Grand Slam tenisztorna selejtezőben.

Több mint egy hónap eltelt már azóta, hogy Fucsovics Márton versenyen vette kézbe az ütőjét, és hazatért az első profi tornagyőzelmét hozó kínai turnéjáról, de a meccsmentes időszakból nem jött ki teljesen rosszul a franciaországi ISP Tennis Academyn pallérozódó nyíregyházi versenyző. A legfrissebb ATP-világranglistán ugyanis karrierje legjobb helyezését könyvelhette el az első számú magyar teniszező, akit a Roland Garros után közzétett rangsorban a 250. helyen jegyeznek.

Két versenyt is lemondott

Más kérdés, amennyiben nincs a csontrepedés bal csuklójában, akkor két versenyen is gyarapíthatta volna pontjai számát, de Marci sérülten kénytelen volt lemondani az aradi és a kassai challengereket. A néhány pozíció javításra azért lett volna különösen szükség, mert a mostani világranglista döntött arról, hogy mely versenyzők lehetnek ott Wimbledonban, a jövő hétfőn kezdődő selejtezőkön. Azt tudtuk, hogy Fucsovics nagyon a selejtezős mezsgyén mozog, és gyanúnk beigazolódott: momentán hatodik a várólistán, vagyis éppen féltucatnyi játékosnak kellene lemondania az angliai füves pályás Grand Slam-részvételt ahhoz, hogy a mi fiunk 2011 után visszatérjen a szentélybe.

Kellemes emlékek

Igen, 2011 után, mert két éve már szóhoz jutott a wimbledoni kvalifikációban a 21 esztendős játékos, aki a 2010-es világraszóló junior egyesben aratott győzelmével szerzett jogot az egy évvel későbbi selejtezős részvételre. Akkor nem is maradt győztes meccs nélkül, az ATP-rangsor 774. helyezettjeként legyőzte (7:6, 6:1) a 2011 nyarán 536 hellyel előrébb jegyzett, tehát 238. francia Jonathan Eyssericet (most 202.), majd a két évvel ezelőtti 131. helyén azóta kettőt javító, akkor a főtáblára is felkerült japán Szoeda Go ellen veszített (4:6, 3:6). Úgyhogy a wimbledoni emlékek több mint kellemesek, nem csoda, ha visszavágyik a brit fővárosba a jelenleg a franciaországi Cannes mellett készülő nyíregyházi játékos. Ha mégsem sikerülne helyet kapni a selejtezőtáblán, akkor jön a B variáció, a hollandiai ’s-Hertogenbosch, ahol tavaly karrierje első ATP-főtábla-mérkőzését vívhatta Marci, miután a selejtezőből három győzelemmel „kvalizta fel” magát a legjobbak közé, ahol meccslabdáról veszített a japán Tacuma Ito ellen.

Bízva a kemény munkában

Persze, a hollandiai viadalra sem egyszerű beférni, így előfordulhat, hogy harmadik verzió után kell kutatnia a menedzsmentnek. Akkor pedig az lehet a vigasz, hogy az akadémián ezekben a hetekben végzett kemény munka minden bizonnyal kamatozni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!