Bár hűvös volt, Sena és a Wellhello felfűtötte a belvárost! Ma este Sugarloaf!

Akt.:
Bár hűvös volt, Sena és a Wellhello felfűtötte a belvárost! Ma este Sugarloaf!
Nyíregyháza – Túlzás lenne azt mondani, hogy az időjárás nagyon a kegyeibe fogadta az idei Vidort, volt itt vihar, tegnap pedig igencsak hűvös éjszaka, de az igazi vidorogni vágyók hamar túltették magukat ezen a kis kellemetlenségen, és belevetették magukat az éjszakai koncertekbe.

Karikatúra a Vidoron

Hosszú sor kígyózik a karikaturista előtt, ugyanis egy fertály óra alatt elkészülnek az ingyenes grafikák.

Vidor karikatúra DSC_0481


Nyíregyháziak a nagyszínpadon

Remek programok várnak a fesztiválozókra ma este a Kossuth téren.

A fesztiválon ma nyíregyházi napot tartanak, a nagyszínpadon ugyanis héttől a helyi Karmapirin játszik, az őket követő Sugarloaf énekesnője, Muri Enikő karrierje pedig ugyancsak innen indult. De ne szaladjunk ennyire előre: már 17.30-tól érdemes a kisszínpad felé venni az irányt, ahol a Zoord együttes moldvai csángó dallamvilágból merítkező zenéje elementáris erővel szólal majd meg. A doromb-dob-hegedű trió a mai koncertjén az első lemezük és készülő új albumuk anyagát mutatja be.

Karmapirin és Instant Karma

Hétkor jön a Karmapirin, a nyíregyházi Szüret Alkotóműhely vezető zenekara. A most 5 éves formáció szerepelt már a Magyar Rádió MR2 Akusztik című műsorában, az A38 hajón felvett koncertjét többször közvetítette a Petőfi TV. Folyamatosan koncerteznek, az együttes a Kowalsky meg a Vega, a Supernem és a Tátrai Band produkciók hivatalos előzenekara.

A Karmapirint fél kilenckor a Sugarloaf váltja a nagyszínpadon. A zenekar a 23 éves fennállása alatt a hazai könnyűzenei élet egyik ikonja lett. Négy aranylemez, több szakmai díj és jelölés mellett több dalukat is beválasztották minden idők legjobb magyar dalai közé. Többszörös Viva Comet- és Aranyzsiráf-jelöltek, budapesti koncertjéhez az angol Placebo őket választotta vendégzenekarának, de a TV2 könnyűzenei vetélkedőjét, a Dalnokok ligáját is megnyerték. A zenekar énekesnője Muri Enikő, aki ma este visszatér szülővárosába. A csapat idei turnéjának aktualitása az új lemez megjelenése.

KM


Esti Dumaaktuál a VMKK-ban

A Váci Mihály Kulturális Központban ma este hattól ismét a rekeszizmoké a főszerep: a Dumaaktuálban Hadházi Lászlót, Litkai Gergelyt, Lovász Lászlót és Ceglédi Zoltánt láthatják-hallhatják a humorkedvelők.


A szerelem – női nézőpontból

A magyar irodalom tele van heves és érzéki szerelmekkel, amelyeket férfi-
oldalról jól ismerhetünk. A META klub „A szerelem margójára” című előadásának nézői ma 17 órától a Bencs villában bepillantást nyerhetnek ezen viszonyok női nézőpontjába levélrészletek, versek és dalok kíséretében. Drámatagozatos diákok szólaltatják meg Petőfi Sándor feleségét, Szendrey Júliát, Ady két mú­zsáját, Lédát és Csinszkát, és sok más ikonikussá lett nőt, akik nélkül szegényebb lenne a hazai költészet.


Megkérdeztük: Mit jelent Önnek a VIDOR?

Széles Zita, színművész: – Nekem a VIDOR a tanévkezdés előtti időszakot jelenti. Szuper koncerteken együtt bulizhatunk a lányunkkal a téren… kedvenc színészek a színházban… utolsó harapás a vakációból.
szeles

Horváth Viktor, színművész: – Nekem a VIDOR: színházi előadások, koncertek a főtéren, VIDOR kert, tűzzsonglőrök, pantomimesek – és most csak kiemeltem párat, amitől nekem teljes a VIDOR Fesztivál.

horva


A VIDOR Fesztivál hétfői programjai

Kossuth tér

Nagyszínpad

19 óra: Karmapirin-koncert

20.30: Sugarloaf-koncert

Kisszínpad

17.30: Zoord-koncert

22 óra: Filmvetítés: Lajkó – Cigány az űrben

Móricz Zsigmond Színház

19 óra: A hattyú, nagyszínpad

18 és 22 óra: Piszkosak, Krúdy Kamara

Országzászló tér

16 óra: Double Heart, 17 óra: Mojo Man

Hősök tere

10 és 16 óra: Bábszínház – Mátyás mondák, 15.30–16 óra: Vidám manók

Kossuth tér–Dózsa Gy. utca sarok

16 óra: Milord Duo, 16.45: Brilliante

Városháza előtt

16 óra: Csocso bohóc, 16.30: Duotrixx, 17 óra: Varázs Tamás, 17.30–19 óra: 3D-s fotó

Kossuth téri szökőkút

16 óra: Buborékshow, 18 óra: Duotrixx: Gólyalábasok

Házasságkötő terem előtt

16 óra: Varázs Tamás, 17 óra: Csocso bohóc

Belváros

16–19 óra: Pantomim, élőszobrok

15–24 óra: VIDOR falu (16–18.30: Lonckor András)

15.30–19.30: Utcazene a VIDOR-on

15–2.30: VIDOR kert (16–18 óra: Beat 432)

Bencs villa

17 óra: A szerelem margójára

Váci Mihály Kulturális Központ

18 óra: Dumaaktuál

Baktalórántháza, Dégenfeld kastélymúzeum

10 óra: Az igazmondó juhász

Tiszavasvári, Találkozások háza

19 óra: Szerelem – KontársulatNyíregyháza - Budapesten élő nyíregyháziak alkotják a MARMUNSK! együttest, amelynek története akkor kezdődött, amikor Iklódi Tomi (gitár/ének), Kiss Sanyi (basszusgitár) és Baku Laci (dob) egy közvágóhídi, 16 négyzetméteres próbateremben 2016 őszén elkezdtek együtt zenélni. Megírtak jó pár dalt, eze...

Nyíregyháza - Reméljük senki sem fáradt még el, hiszen vasárnap sem lesz sok pihenő: gőzerővel vidorgunk ma is! Jönnek a humor hazai nagyágyúi A korábbi évekhez hasonlóan az idén sem maradnak stand-up-sztárok nélkül a VIDOR Fesztivál látogatói. A Magyarországon (is) népszerű műfaj titka a kend...

Nyíregyháza - Két évvel ezelőtt a fesztivál kapott egy területet a Bujtosi-tó északnyugati oldalán, ahol a VIDOR létrehozói, szervezői egy ligetet alakítottak ki – olyan csendes, méltóságteljes helyet, ahol a legnagyobb rohanás közepette is meg lehet (és meg is kell) állni időnként. Emlékezni egykor...

A megnyitó résztvevői – köztük dr. Szabó Tünde – a kultúra összetartó erejéről is beszéltek
Nyíregyháza - - A VIDOR Fesztivál minőségében és szellemiségében is kiemelkedik a hasonló seregszemlék sorából, és hozzásegíti Nyíregyházát ahhoz, hogy az ország kulturális fővárosa legyen – mondta köszöntőjében dr. Szabó Tünde, az Emmi államtitkára. – Kultúra nélkül nincs felemelkedés, nincs bi...Tiszavasvári.
SZON.HU


hirdetés