Szombaton felszentelik a megújult nyughelyet

Megszépült, megújult a Dessewffy család kriptája
Megszépült, megújult a Dessewffy család kriptája - © Fotó: Munkácsi Mihály
Tiszavasvári – Nemcsak a történelmi múlttal rendelkező Dessewffy család tagjai, hanem a történelmet szeretők és tisztelők, valamint a lokálpatrióta tiszavasváriak is örülhetnek annak, hogy megújult Tiszavasváriban a Dessewffy-kripta, amelyet szeptember 1-jén újraszentelnek, s a korábban ott nyugvó családtagok földi maradványait újratemetik.

Három éven keresztül

Mint korábban már beszámoltunk róla, minden jóérzésű embert megdöbbentett az a hír, hogy 2015 februárjában vandál kezek feldúlták a város római katolikus temetőjében található Dessewffy-kriptát, széttörték a koporsókat, szétszórták a csontokat, amelyekből még el is égettek néhányat. Akkor vetődött fel a helyreállítás gondolata és a kriptában nyugvó családtagok újratemetése.
Az ünnepség szeptember 1-jén 11 órakor szentmisével kezdődik a római katolikus templomban Bosák Nándor nyugalmazott püspök közreműködésével.

A következő helyszín a Petőfi úti temetőben található Dessewffy-kripta lesz, ahol beszédet mond a család képviseletében Dessewffy Zsolt. Elmondja gondolatait Munkácsi Mihály alpolgármester is, aki három éven keresztül energiát nem kímélve, fáradtságot nem ismerve dolgozott azért, hogy az utókor megadhassa a végső tisztességet a család elhunyt tagjainak a felújított kriptában.

A megemlékezés zárásaként felszentelik a kriptát, újratemetik a földi maradványokat, s elhelyezik majd a kegyelet virágait.

KMTiszavasvári.
SZON.HU


hirdetés