Tisztújítás Szabolcsban

Tisztújítás Szabolcsban
Nyíregyháza – Kedden este tartotta tisztújító értekezletét a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület Nyíregyháza-Sóstón. Az eseményen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is részt vett.

A keddi tisztújító ülésen Takács Tibor tű. századost, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat főelőadóját megválasztották az RSOE Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tagszervezetének titkári posztjára, aki a korábbi feladatokat ellátó kolléga Lévai Zoltán tű. századostól vette át áthelyezése miatt a feladatokat.

A régi-új vezetőségi tagokat egyhangú szavazással választották meg, így Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében 24 főre bővült a szervezet taglétszáma.

Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kiemelte: a rendvédelmi szervek, mentőcsoportok, rádióamatőrök egyre fiatalabb csoportjai jellemzik az egyesület összetételét, amely pozitívumként értékelhető.

Dobai Sándor, a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület elnöke beszámolt az egyesület elmúlt öt évben elvégzett feladatairól, majd Istenes Sándor nyá. tű. dandártábornok emléklapot adott át a 25 éves együttműködés jelképeként Dobai Sándor elnöknek, aki nemcsak országosan, de megyénkben is hozzájárult a katasztrófavédelem segítéséhez.

A taggyűlésen az RSOE bemutatta a legújabb mobil applikációs tesztrendszerüket, amelyet a katasztrófavédelem a tanulóifjúságnak szervezett versenysorozatában kezd el majd alkalmazni.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés