Tisztújító megyei közgyűlést tartottak

Tisztújító megyei közgyűlés
Tisztújító megyei közgyűlés
Nyíregyháza – Péntek délelőtt ült össze a megyei közgyűlés Fülöp István vezetésével a Megyeházán.  video

A Fülöp István elnökletével megtartott pénteki megyei közgyűlésen előbb a mandátumáról lemondott három szocialista képviselő – Csabai Lászlóné, Kapolyi László és Veres János – helyébe lépő Orosz Károly, Mónusné Dicső Zsuzsanna és Pintér István tette le a hivatali esküt.

Az alelnökök megválasztása titkos szavazással meglehetősen hosszúra – csaknem két órára – nyúlt, végül is megszületett a döntés, miszerint Kozma Péter (37 igen szavazattal, 12 ellenében) és Seszták Oszkár (30–18) lett (mindketten a Fidesz színeiben indultak). Általános alelnökké Kozma Pétert nevezete ki Fülöp István. Megszavazták az alelnökök illetményét (542 ezer és 108 ezer forint költségtérítés) is. Fülöp István megköszönte a korábbi alelnök Kiss Gábor munkáját.

Megválasztották a bizottságok elnökeit és tagjai is. Eszerint a pénzügyi bizottságot Nagy Sándor, az ügyrendi és jogit dr. Karakó László, az oktatási-kulturális és kisebbségit Czomba Sándor, a területfejlesztési és önkormányzatit Forján Zsolt, az ifjúsági és sportbizottságot Sulyok József, a szociális és gyermekvédelmit Kovács Sándor, az egészségügyit Dankuné dr. Somogyi Ildikó, a gazdasági és vagyonbizottságot dr. Seszták Miklós, a környezet-, természetvédelmi és mezőgazdaságit Borkó Károly, az idegenforgalmi és műemlékit Marjánné Rinyu Ilona, az EU integrációs és nemzetközi kapcsolatokat Balla Jánosné, az egyház- és idősügyi, társadalmi kapcsolatokat Kovács Lajos, a közbiztonságit Pálosi László vezeti.

Megválasztották a tanácsnokokat is dr. Lenti István, dr. Helmeczy László, Lipők Sándor, Gazda László, dr. Simon Miklós és Szabó János személyében.

Dr. Helmeczy László felhívta a figyelmet arra, hogy a megszorítások miatt a megye nagyságrendekkel kisebb támogatást kap majd, amiből a jelenlegi struktúra nem tartható fenn.

Végül letették a hivatali esküt a közgyűlésen kívüli a bizottsági tagok is.

– Györke László –
hirdetés