Letartóztatták

2019.12.27. 12:53

Véres karácsony: késsel támadt a két testvérére szenteste

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 26-án egy hónapra elrendelte L.D. gyanúsított letartóztatását.

Forrás: Illusztráció / shutterstock

A nyomozás adatai szerint L.D. 2019. december 24-én este egy szabolcsi településen tartott családi rendezvényen féltékenységből, előzetes szóváltást követően egy kb. 12 cm pengehosszúságú késsel a testvérét a mellkasán több esetben megszúrta. A kés pengéje a férfi mellkasában eltört, és bent maradt. A szúrt sérülés gyógyulási ideje 8 napon túli, az a sértettnél életveszélyes állapotot eredményezett.

L.D. a kialakult verekedés során a nála lévő késsel a helyszínen lévő másik testvérét is több esetben megszúrta a mellkasán, a hátán és az alkarján, a vágott sebek 8 napon túl gyógyulnak.

A gyanúsított a fenti cselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés próba idejének hatálya alatt követte el.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítás tárgyává tett cselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, törvényi fenyegetettsége miatt megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást nehezítené. Az eljárási cselekményeknél való jelenléte csupán a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazásával biztosítható. L.D. előéletére figyelemmel szabadlábra helyezése esetén az is megalapozottan feltehető, hogy újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentettek be.

- Sterné dr. Deák Andrea, sajtószóvívő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában