Tíz sérültje van a pirtói balesetnek

Akt.:
Baleset - Frontális ütközés tíz sérülttel
Baleset - Frontális ütközés tíz sérülttel
Kecskemét, 2012. április 22., vasárnap (MTI) – Nyolc felnőtt és két gyermek sérült meg abban a balesetben, amely szombat este történt a Bács-Kiskun megyei Pirtón; a karambol valamennyi sérültje egy magyar rendszámú kisbuszban utazott, amelynek frontálisan nekiütközött egy ittas férfi által vezetett személyautó – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Szabó Anita elmondta, hogy az 53-as úton, Pirtó belterületén előzésbe kezdett a személygépkocsi, majd a vezetője visszarántotta a kormányt és először egy szerb rendszámú kisbusznak ütközött, amely leszaladt az útról.
A személyautó az ütközés következtében a szemközti forgalmi sávba sodródott, ahol egy magyar rendszámú kisbuszba rohant, amelyben két gyermek és hat felnőtt utazott.
A szóvivő közlése szerint a balesetet okozó, ittasan vezető 25 éves pirtói lakos el akarta hagyni a helyszínt, de visszatartották; a férfit könnyebb sérüléssel szintén kórházba szállították.
A baleset sérültjei közül hét embert már hazaengedtek, de két súlyos sérültet – egy 8 éves fiút és egy 43 éves nőt -, valamint a szerb kisbusz könnyebben sérült vezetőjét jelenleg is a kórházban ápolják.
A személyautót vezető férfi ellen a rendőrség – szabadlábon hagyása mellett – súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés miatt indított eljárást.

-MTI-

Címkék: , ,hirdetés