Tizenegymilliárd forintos közlekedésfejlesztés lesz Nyíregyházán

Tizenegymilliárd forintos közlekedésfejlesztés lesz Nyíregyházán
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – Tizenegymilliárd forintból fejlesztik Nyíregyháza közösségi közlekedését, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) keretében gáz- és elektromos üzemű autóbuszokat vásárolnak és intermodális csomópontot létesítenek – közölte a nyírségi nagyváros önkormányzatának sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Rendes Sándor a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározatra hivatkozva azt írta, 5 milliárd forint értékben, 100 százalékos támogatással 41 gáz- és 6 elektromos meghajtású új autóbuszt vásárolnak, valamint kiépítik hozzájuk a szükséges töltőállomásokat.

Egy másik projekt keretében a nyíregyházi vasúti és közúti, közösségi és egyéb közlekedési módok közötti közvetlen átszállási kapcsolatot biztosító létesítmények kialakítására, valamint P+R parkolók kiépítésére 6 milliárd forintot fordíthatnak.

A sajtószóvivő emlékeztetett, az autóbuszok beszerzésével a Nyíregyháza és Tokaj közötti kerékpárút megépítése mellett egy újabb beruházás került “gyorsítópályára” a Modern Városok Program keretében, amelyről tavaly novemberben állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnök és Kovács Ferenc polgármester.

A buszok még ebben az évben Nyíregyházára érkezhetnek, és a vasúti fejlesztéshez szükséges tervezési munkák is elkezdődhetnek idén a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. lebonyolításában – tette hozzá a sajtószóvivő.

– MTI –
hirdetés