Tizenhárom évesen a felnőttek dobogóján

Akt.:
Závaczki Bálint (jobbra) a huszonévesek mellett a dobogón.
Závaczki Bálint (jobbra) a huszonévesek mellett a dobogón. - © Fotó: hungolf

Nyíregyháza – Závaczki Bálint remekelt a balatonudvari bajnokság harmadik napján.


Ismét remek teljesítménnyel rukkolt ki Závaczki Bálint, az ifjú nyíregyházi golfozó. Az elmúlt hét végén a balatonudvari a Royal Balaton Golf klub adott otthont az ötvenötödik felnőtt amatőr bajnokságnak, amelyen hatvankilencen indultak, köztük a magyar junior válogatott tagjai. A három napos versenyen a pálya nehézsége mellett a kánikulával az is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek. A találkozó második napján az addig a dobogós helyezéseken állók sorra hibáztak, Balint pedig együttállásban a hatodik helyen várta a zárónapi ütéseket.

Irány az ausztriai verseny

Bálint nem elégedett meg ezzel. A sok, sikert hozó verseny rutinjával felvértezve kitett magáért, és végül a dobogó második fokára állhatott. A győzelmet a címvédő Simmes Alexander szerezte meg, a harmadik helyen a három évvel ezelőtti bajnok, Szeberényi Máté végzett.

Bálint mindössze tizenhárom esztendősen végzett a második helyen, ami párját ritkító a hazai felnőtt bajnokságok történetében.
Sok pihenője most sem marad a nyíregyházi tehetségnek, hiszen következik az osztrák junior bajnokság soros köre, ahol a tizennégy évesek mezőnyében szintén dobogós helyezést szeretne elérni.

– KM-ML –
hirdetés