Tizenhat év után térhet vissza a megyei másodosztályba a Hodász

A hodászi együttes kihozta magából a maximumot – bajnokságot nyert
A hodászi együttes kihozta magából a maximumot – bajnokságot nyert - © Fotó: tudósítónktól
Hodász – Tizenhat év testvérek között is hosszú idő. Ennyit vártak Hodászon, míg a futballcsapat ismét feljebb dobbantott – visszatérve a megyei másodosztályba.

Mégpedig a harmadosztály Szatmár-csoportjának bajnokaként. A Vadon Sándor edző irányította együttes négy ponttal gyűjtött többet, mint a másodikként „befutó” Kocsord.

– Egy éve a Rohod mögött végeztünk a második helyen, úgy voltunk vele, ezúttal próbáljuk megnyerni a bajnokságot – taglalta a történteket Szathmáry Attila, a hodászi egyesület elnöke. – A szezon előtt annyira azért nem voltam biztos a dolgunkban, furcsa is lett volna határozottan kijelenteni, hogy mi leszünk az elsők, ez nem ilyen egyszerű. A dobogós hely elérése volt az első számú cél, no meg az, hogy hozzuk ki a legtöbbet magunkból. Igazából csak az utolsó, Vitka elleni meccs előtt hittem el, hogy valóra válhat álmunk. Mert bár az őszi szezon hat pont előnnyel vezettük a tabellát, tavasszal háromszor kikaptunk, közte a második Kocsordtól, így kissé meleg lett a pite. A sorsunk viszont a mi kezünkben maradt, az volt a lényeg, minden hátralévő meccsen győzzünk. Ez sikerült.

Az aranyérem bezsebelését követően máris adódik a kardinális kérdés: hogyan tovább, mármint feljebb lép-e a Hodász?

– Szeretnénk vállalni a szereplést, erről rövidesen döntés születik – árulta el Szathmáry Attila. – Nyilvánvaló, hogy fel kell kössük a nadrágot és néhány poszton erősíteni szükséges a bennmaradás érdekében. Jelenleg nincs ificsapatunk, ezen a téren is gyors megoldásra törekszünk. Szerencsére a környékbeli falvakban sok hodászi fiatal játszik, akik alig várják, hogy itthon futballozhassanak. Na, most meglesz rá az esély.

KM-KT

Címkék: ,hirdetés