Tizenkettedszer adták át a megyei Prima-díjakat

Nyíregyháza – Az idén tizenkettedik alkalommal ítélte oda a megyei Prima-díjakat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei szervezete.

Az elismeréseket – a hagyományoknak megfelelően – ünnepi gálán adták át az arra érdemeseknek péntek este a megyeháza dísztermében.
– Az emberrel szinte egyidős a vágy, hogy kitűnjön a többiek közül, elismerést kapjon, illetve adjon. Már a görögök és a rómaiak is díjazták kiválóságaikat, hőseiket: a görögök babérkoszorút nyújtottak át az olimpia bajnokainak, szobrukat és márványba vésett nevüket pedig az utókorra hagyták. A rómaiak a babérkoszorút átvették a görögöktől, ám megtoldották azt egy-egy jókora aranymedállal is. Az ókortól napjainkig sok minden változott az emberiség életében, de a díjak, kitüntetések megmaradtak, nem tűntek el – kezdte ünnepi beszédét Czomba Csaba, a VOSZ megyei elnöke, majd emlékeztetett: az igazi elismerés rangját sohasem a hatalom, a hivatalosság adja, egy díj értékét az elfogulatlanság, a pártatlanság emeli még magasabbra. A megyei Prima ünnepséget a tisztelet, a hála és az elismerés hármasa övezi: tisztelet a jelölteknek a hosszú évek, évtizedek önzetlen munkájáért, hála az általuk felvállalt művészeti ág, szakterület magas szintű képviseletéért, megyénk hírnevének erősítéséért, és elismerés az eddig elért eredményekért, a kitartó, küzdelmeiben is szép alkotómunkáért.

– A Demján Sándor elnök által, a VOSZ elnöksége támogatásával alapított elismerés legfőbb célja a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése és elismerése egy olyan, hatalomtól független cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A megyei Prima küldetése emellett az is, hogy megőrizzük és elismerjük a művészet helyi értékeit és eredményeit. Példaképeket állítunk a társadalom elé, elismerve azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára – hangsúlyozta Czomba Csaba.

KM-PI
hirdetés