Tizenkettedszer rendezték meg az Ölbey-napot

Tizenkettedszer rendezték meg az Ölbey-napot
Döge – Nem volt tucatrendezvény a 12. Ölbey-nap a dögei általános iskolában, ahol tizennégy suli közel száz tanulója vett részt a vetélkedőn.


A névadót ábrázoló szobor előtti téren Agárdy Sándor intézményvezető mutatta be a háza táját, azaz az iskoláját. Tintér Dominika hetedikes és Pisla Salome ötödikes tanulók tavaszi éneke után a harmadikos Szűrös Petra szavalta el Ölbey Irén egy kevéssé ismert költeményét.

– Az idén harminc éve, hogy iskolánk névadója, Ölbey Irén befejezte földi pályafutását. Emlékezetére helyezett el koszorút a költőnő mellszobránál Mónus Eszter és Simon Gergő tanuló – jegyezte meg Agárdy Sándor.

A negyedikesek katonás tánca zárta a megnyitót, amit Bárány Kristóf táncpedagógus koreografált. A tantárgyi versenyeket több évfolyamban hirdették meg. Az alsós feladatokat ezúttal is Baráth Anikó tanárnő állította össze, míg az angol nyelvi vetélkedő feladatlapját Szabóné Balogh Erika tanárnő készítette. A magasugrást Lippai Zsolt koordinálta a tornateremben. A győztesek oklevelet és értékes könyvajándékot kaptak, ugyanakkor minden tanuló emléklapban is részesült a színvonalas programsorozat végén.

KM–LTL

Az összefogás példája

– Köszönjük az intézmény szülői munkaközösségének, az anyukáknak és a nagymamáknak, a diákönkormányzatnak, illetve az iskola valamennyi dolgozójának, tanulójának a javításban, a rendezésben és a szervezésben nyújtott sok segítségét, no és a finom süteményeket – jegyezte meg Agárdy Sándor.

Ki volt Ölbey?

Ölbey Irén a 20. század gyermekirodalmának egyik jelentős alakja 1902–ben születet Döge községben. 1987–ben bekövetkezett haláláig, hű maradt szűkebb pátriájához, Dögéhez.

Címkék: , ,hirdetés