Tizenkilenc kapásból tizenkilenc fogás

Az idei év első amurjai közül az egyik
Az idei év első amurjai közül az egyik - © Fotó: magánarchívum
Nyírpazony – Az amurokat nem csak a nagy nyári melegben, de bármikor üldözőbe lehet venni.

Egyre több horgász tiszteli meg lapunkat és olvasóinkat azzal, hogy elmeséli élményeit. Az egyik legutóbbi horgászatáról ifj. Fiola György számolt be szerkesztőségünknek.

Saját készítésű magmix

– Pár héttel ezelőtt a kedvenc vizemre, a Nyírpazonyi Horgásztanyára látogattam ki éjszakai horgászatra, másnap pedig egy távdobó botteszten vettem részt. A horgásztanyán feltett szándékom volt, hogy fogjak pár amurt, hiszen nagyon szép állománnyal rendelkezik ez a csodálatos tó. Úgy 19 óra körül érkeztem meg a tóhoz, s rögtön neki is láttam a botok felcsalizásának és az etetésnek. Etetésre saját készítésű magmixet és bojlit használtam.

– A bedobás után nem sokkal, úgy 20 óra körül jelentkezett az első hal, s nem akartam hinni a szememnek, hiszen rövid fárasztás után az a hal volt előttem, amit fogni szerettem volna, vagyis meglett az idei év első amurja, ami a mérlegeléskor 11,3 kilogrammot mutatott. Gyors fényképezés után már dobtam is vissza a tesztbotomat a kiszemelt helyre. Ezután 2 óra csend következett, de hát ilyen a horgászat.

Nem csak a nagy melegben…

A következő kapás valamivel 10 óra után jelentkezett, a szép tőponty megfogása után sorban érkeztek a szebbnél szebb pontyok és amurok: reggelre 19 kapást könyvelhettem el, amiből 19-et meg is fogtam. Négy amurt is sikerült fognom, ezzel is bizonyítva, hogy nem csak nyáron a nagy melegekben lehet amurozni, hanem bármikor üldözőbe lehet venni a torpedókat.

Aztán megérkeztek a Croco botok forgalmazói: Tóth Kristóf és Tóth Atilla; ifj. Fiola Györgyöt kérték fel, hogy tesztelje le az általuk gyártott botokat. Erről a tesztelésről is beszámolunk majd lapunkban.

KM
hirdetés