Tizennégy csapat vetélkedett

A napokban tartották az Ózdi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság diákversenyét. A megmérettetésre tizennégy csapat, köztük nyolc fiú és hat lány együttes nevezett.

Az ötfős csapatoknak nyolc versenyszámban kellett bizonyítaniuk tudásukat. Először szellemi vetélkedőn vettek részt a 13+1-es totó kitöltésével, majd jöttek a gyakorlati feladatok: tömlőgurítás célba, beöltözés védőruhába, kötélfelszedés, 75 méteres akadályfutás, osztott sugárszerelés, puttonyfecskendő szerelés és sítalpazás.

A lányok között 1. helyen végzett a Vasvár Úti Általános Iskola I., 2. a Petőfi Úti Általános Iskola II., 3. az Újváros Téri Általános Iskola csapata.
A fiúknál a borsodbótaiak végeztek az élen, 2. lett az Újváros Téri Általános Iskola I., 3. a Petőfi úti Általános Iskola I. Az elsők kupát, az ezüstérmesek tűzoltó szobrot, a harmadikok pedig tűzoltó fecskendőt ábrázoló szobrot kaptak. Két különdíjat is odaítéltek a legjobb lány és a legjobb fiú versenyzőnek. Ezeket Papp Anikó (Vasvár Úti Általános Iskola) és Fónagy Gergő (Borsodbóta) kapta.
hirdetés