Útjavítások Balmazújvárosban

Megkezdődik a városban az utak, útalapok javítása, építése. A téli időjárás végeztével a szennyvízberuházással érintett utcákon hozzákezdenek a javításokhoz, építésekhez a brigádok- köztük újvárosiak vállalkozók is.

A munkálatok a szennyvízberuházás keretén belül valósulnak meg, így a lakosoknak semmilyen anyagi hozzájárulást nem kell fizetniük. Viszont önköltséges áron mindenki lehetőséget kap saját kapubejárójának leaszfaltozására.

Az első javítások ott kezdődnek el, ahol sávosan kell az utakat felújítani, azaz a régi aszfaltos út közepe vagy egyik széle lett felvágva. Ezután kerül sor azon utcákban a munkálatokra, ahol korábban önerős útalap építés történt, ezen utcákban az útalap helyreállítása és teljes aszfaltszőnyegezése történik meg három méteres szélességig.

A földutakon útalapot építenek ki, és várhatóan mart aszfalttal borítják be. Mivel egyszerre akár három-négy brigád is dolgozik majd a városban, ezért ez időnként forgalomkorlátozással, -eltereléssel jár. Az előzetes tervek szerint – ha az időjárás is engedi- az utak felújítását május 31.-ig fejezik be.

– Be. J. –
hirdetés