Útlezárással tiltakoztak a kamionok ellen Győr-Moson-Sopronban

Nem okozott jelentős fennakadást az a demonstrációt, amelyet szerdán tartott 11 település lakója a 86-os úton Vas és Győr-Moson-Sopron megyében.

A tiltakozók reggel 7-től este 7-ig autókkal és munkagépekkel zárták le az út egy-egy szakaszának félpályáját, így demonstráltak a településeken áthaladó kamionforgalom ellen.

Vas megyében Vát, Szeleste, Pósfa, Hegyfalu, Vasegerszeg, Vámoscsanád és Répcelak lakói egy 30 kilométeres szakaszon állják el az utat.

Győr-Moson-Sopron megyében a Szilen, Szilsárkonyon, Bőrsárkányon és Pálin élők tiltakoztak.

A Vas megyei települések lakói idén egyszer már tiltakoztak félpályás lezárással, de akkor rövidebb szakaszon zártál le a 86-os utat.

Kormányzati szinten vannak ugyan tervek az elkerülő út megépítéséről, de a megvalósítás ideális esetben is négy év – mondta el a Független Hírügynökségnek korábban Kálmán József, Hegyfalu polgármestere.

Szerinte megoldás lehetne a forgalom csökkentésére, ha útdíjat vezetnének be, másrészt sebességcsökkentő rendszer kiépítését is szükségesnek tartják. Kálmán József hozzátette, naponta 2 ezer kamion és 7-8 ezer egyéb jármű halad át a településeket összekötő 86-os úton.
hirdetés