Tó-kupát nyertek a folyópartiak

Nem üdülni utaztak Abádszalókra a tiszalökiek futballisták, de azért jutott idő a kikapcsolódásra is a hét végi torna alkalmával.

A hatcsapatos Tisza-tó kupán rajtuk kívül egy NB III-as és négy megyei első osztályú Jász-Nagykun-Szolnok megyei együttes vett részt. A kétszer huszonöt perces találkozók során először fölényesen győzték le a nagyivániakat, utána viszont egy góllal kikaptak a házigazdákkal.

Öten távoztak
Lengyel Ágoston és Rékasi Csaba Tiszavasváriba,
Gulácsi Tamás Tiszaújvárosba, Kóka Sándor és Znamecz Zoltán Nagycserkeszre
távozott a tiszalökiek keretéből.

A másik csoport első helyezettje, az NB III-as Túrkeve ellen nyertek, így a döntőben ismét összetalálkoztak az abádszalókiakkal, akiknél büntetőkkel bizonyultak jobbnak, ez pedig kupagyőzelmet ért.

– Hasznos volt a torna, segítette az együttes összekovácsolását – állapította meg Péntek Miklós edző. – Bemutatkoztak az újak: Somfalvi István Nagyecsedről, Horváth Norbert Kocsordról és Daniel Ulici Tuzsérról. A román játékos három gólt szerzett, ugyannyit, mint Daniel Usvat, ám a sorsolás Usvatnak kedvezett, ő lett a torna gólkirálya. Egy másik különdíjasunk is lett, Hankószki Renét választották a mezőny legjobb kapusának.

A tiszalökiek eredményei a
Tisza-tó kupán

Csoportmérkőzések:

– Nagyiván 5–1

– Abádszalók 0–1

Keresztjáték:

– Túrkeve 2–0

Döntő:

– Abádszalók 1–1, büntetőkkel: 4–3

Végeredmény:

1. Tiszalök, 2. Abádszalók, 3. Túrkeve.

Négy ponttal maradtak el a lökiek a dobogós pozíciótól, a negyedik hely kötelezi őket a megyei első osztály közelgő rajtja előtt.

– Konkrét célt nem határoztak meg a vezetők, szeretnénk továbbra az élmezőnyben helyet követelni magunknak. Ezen a hét végén Tiszavasváriban, a Bohács Sándor-emléktornán lépünk pályára, remélem, ott tovább erősítjük a csapatszellemet.

– Ladányi Tóth Lajos –További hírek a szon-sportoldal kategóriából


hirdetés