Több bűncselekmény is a nyíregyházi rablópáros számlájára írható

Több bűncselekmény is a nyíregyházi rablópáros számlájára írható
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója a rablás bűntette és más bűncselekmény miatt indult bűnügyben elrendelte az őrizetben lévő gyanúsítottak, D. K. Zs és társa előzetes letartóztatását – tájékoztatott dr. Toma Attila sajtószóvivő.


D. K. Zs. és társa megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy július 6-án este a nyíregyházi vasútállomás melletti téren egy szórakozóhelyen házilag készített cigarettával kínálták meg az egyik vendéget. Az öntudatlan állapotba került sértettől ezt követően ellopták a pénzét, a személyes okmányait és a mobiltelefonját.

A gyanúsítottak megalapozottan gyanúsíthatóak azzal is, hogy július 2-án a Búza téri szórakozóhelyen is hasonló módon szereztek pénzt. Megismerkedtek egy vendéggel, akit később egy parkban megütöttek, és miután a földre esett, ellopták a pénzét és a mobiltelefonját. A bíróság megállapította, hogy a gyanúsítottak hasonló jellegű cselekmények miatt már álltak bíróság előtt, és jelenleg is folyamatban van velük szemben eljárás.

Nem jogerős

Az adatok azt támasztják alá, hogy kisebb-nagyobb időközönként, de folyamatosan követnek el bűncselekményeket.
A bíróság álláspontja szerint az eddig alkalmazott kényszerintézkedéseknek nem volt kellő visszatartó erejük. A bíróság arra a következtetésre jutott, hogy a bűn­ismétlés veszélye mindkét gyanúsított esetében konkrétan és közvetlenül olyan súllyal áll fenn, mely indokolja és szükségessé teszi kény­szer­intézkedés alkalmazását. A bíróság elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, a határozat nem jogerős – írta dr. Toma Attila.

KM


Elfogták a nyíregyházi rablás gyanúsítottjait

Nyíregyháza – A nyomozók a feltételezett tetteseket őrizetbe vették.

Címkék: ,hirdetés