Több családnak is segít a Máltai Szeretetszolgálat a jégveréssel sújtott területen

Több családnak is segít a Máltai Szeretetszolgálat a jégveréssel sújtott területen
© MTI Fotó: Balázs Attila
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Építőanyaggal, építőipari szakmunkával, ajándék bútorokkal és adományokkal segíti a szatmári jégverés legszegényebb károsultjait a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Mint ismert, június végén dió méretű, helyenként pedig tojás nagyságú jégdarabok zúdultak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tizenhárom településére. A vihar csaknem ezer épületet rongált meg. Az összetört háztetőket azonnali segélyként fóliával borították be, ebben a munkában mintegy kétszáz tűzoltó vett részt.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai a vihart követően Rozsályban, Zajtán, Méhteleken, Uszkán, Nagyhódoson, Garbolcon, Csengerújfaluban, Gacsályon és Kishódoson is felmérték a károsult lakosság helyzetét, meglátogatták a legelesettebb családokat. A helyreállítás és az újjáépítés során a Szeretetszolgálat a biztosítással nem rendelkező, más szervezet által nem támogatott rászoruló embereket támogatja. Volt, akinek azonnali segítséget nyújtott a karitatív szervezet, egy gyermekeit egyedül nevelő, kitelepített édesanya pénzbeli segélyt kapott Uszkán, Nagyhódoson pedig egy teherautó cserepet osztott ki a Szeretetszolgálat a tetőt önerőből javító családok között.

Kishódoson és Nagyhódoson ezekben a napokban kezdődik több kárt szenvedett családi ház felújítása. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nyolc rászoruló családnak ad építőanyagot a tető javításához, három családnak pedig építőipari szakmunkát biztosít a felújításhoz. Egy károsult családnak adomány bútort szállít a karitatív szervezet, egy másik családnál pedig a szeptemberi iskolakezdéshez nyújt támogatást. Két további épülethez a máltai szervezet szállítja a szükséges cserepeket. Egy nagyhódosi család otthonában a vihar által megrongált elektromos vezetékeket állítja helyre a Szeretetszolgálat, mivel az érintettek uborkatermelésből élnek, és az uborkaválogató és csomagoló gépeket ellátó hálózatot tönkretette a vihar. Mindezen felül a Máltai Szeretetszolgálat használt tetőcserepeket szállít a településekre, a károsult családok igénye szerint.

– Magyar Máltai Szeretetszolgálat –


Építőanyagokkal segíti a szabolcsi jégkár károsultjait a Magyar Vöröskereszt

Budapest – Tízmillió forint értékben építőanyagokkal segíti a Magyar Vöröskereszt a júniusi szabolcsi jégkár károsultjait, így összesen kétszáz család házának megrongálódott tetőszerkezete újulhat meg augusztusban – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

Videó: Tyúktojás nagyságú jégeső pusztított a megyében

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Jégeső verte el a szatmári települések jó részét, főleg a Fehérgyarmattól délre eső települések kaptak belőle.
hirdetés