Kisvárda Master Good

2020.09.24. 07:09

Claudiu Bumba formába lendült a bokasérülése után

A Kisvárda román játékosának a kisfia születése is erőt adott a felépüléshez.

Claudiu Bumba gólokkal tért vissza a sérüléséből

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba

Kisvárdán már-már megszokott, hogy a támadó harmadban parádézik egy román futballista. Az előző bajnokság első hónapjai egyértelműen Gheorghe Grozavról szóltak, majd a gólerős játékos teljesítménye a tél közeledtével elkezdett visszaesni, egy házi szabálysértés után pedig márciusban megvált tőle a klub. Claudiu Bumba viszont addigra mintha kezdte volna átvenni honfitársa szerepét.

A 26 éves támadó középpályás a téli szünet után kirobbanthatatlan tagja lett a kezdőnek, jó formája eleinte „csak” szép cselekkel és passzokkal tarkított megbízható mezőnymunkában mutatkozott meg, később gólokkal és gólpasszokkal is jelentkezett. A koronavírus miatti kényszerszünetből is jó formában tért vissza, de egy bokasérülés közbeszólt.

Claudiu Bumba gólokkal tért vissza a sérüléséből
Fotó: Nemzeti Sport

– Győzelemmel kezdtük újra a bajnokságot az Újpest ellen, ráadásul sikerült gólt is szereznem – emlékezett vissza Bumba a májusi és júniusi eseményekre. – Felfelé ívelő úton volt a csapat és én is, ám sajnos a harmadik meccsen elég súlyosan megsérültem a Mezőkövesd ellen. Kissé frusztráló volt, hogy a tavaszi kényszerszünet alatt tíz hétig keményen készültem, majd két meccs után nem tudtam már segíteni a csapatot.

Gólok és gólpasszok

Az agilis játékos nyáron leküzdötte a sérülését, amiben a júliusban megszületett gyermekének, Amza Andreinek is nagy szerepe volt.

– Nagyon boldog vagyok a kisfiam születése miatt, és egyben nagy felelősséget is érzek, hogy mindent meg tudjak neki adni, amire szüksége van – fogalmazott a játékos, akinek a családja itt él vele Kisvárdán. – Az ő születése után könnyebb volt felépülnöm ebből a makacs sérülésből, ami két hónapig távol tartott a pályától. Örülök, hogy el tudtam kezdeni játszani, és tovább segíteni ezáltal a csapatomat. Nagyon motivált vagyok minden szempontból. A legfontosabb, hogy minél feljebb végezzünk a tabellán, az pedig külön öröm, ha ehhez gólokkal, gólpasszokkal járulok hozzá.

Márpedig Bumba igencsak kivette a részét a Várda előző két sikeréből: az Újpest elleni 4–2-es győzelem során egy góllal és három gólpasszal csapata összes találatában benne volt, a Kecskéd elleni Magyar Kupa-meccsen pedig tíz kisvárdai találatból hármat jegyzett.

Reméljük, vasárnap a Mol Fehérvár FC ellen is az előzőekhez hasonló teljesítményt várhatunk a nagybányai játékostól.

Vasárnap a Fehérvár ellen

– Az Újpest elleni mérkőzés fontos számomra, mert három hónap után először voltam a kezdőcsapat tagja, örülök, hogy nyertünk, és jól is ment a játék. Hétvégén a Fehérvárral biztosan nehéz dolgunk lesz, de nagyon bízom a csapatban, hiszem, hogy el tudunk érni egy igazán jó eredményt – zárta szavait Claudiu Bumba.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában