Több év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték Nyíregyházán a csúcsarannyal kereskedő csalókat

Akt.:
Több év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték Nyíregyházán a csúcsarannyal kereskedő csalókat
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyva 2018. június 22-én csalás bűntette miatt I. rendű vádlottat 7 év, II. rendű vádlottat 5 év börtönbüntetésre ítélte, és mindkét vádlottat a büntetés mértékével megegyező időtartamra eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A bíróság által megállapított tényállás szerint I. rendű vádlott Nyíregyházán 2013-ban kft-t alapított, és azt a látszatot keltette, hogy a cége befektetői nevére nagy tisztaságú, ún. „csúcsaranyat” vásárol, és pár hónapos futamidő után részükre kimagasló hozamot fizet. A vádlott azonban tényleges pénzügyi tevékenységet nem végzett, hanem az üzletkötőin keresztül a társaságba belépő új személyek által befizetett tőkeösszegből fizette ki az esedékes hozamokat.

I. rendű vádlott majdnem 1 éven keresztül összesen 662 sértettnek közel 1 milliárd 600 millió forintos kárt okozott. II. rendű vádlott közreműködött I. rendű vádlott tevékenységében, az üzletkötőktől átvett, a befektetők által befizetett pénzösszegeket kezelte és nyilvántartotta. I. rendű vádlott a befektetők bizalmának elnyerése érdekében őket luxus körülmények között fogadta az általa bérelt irodákban, jól jövedelmező, megbízható, elit cégként feltüntetve kft-jét.

Az ítélet jogerős.

– Sterné dr. Deák Andrea sajtószóvivő –
hirdetés