Több fegyvert és lőszert találtak az ittasan lekapcsolt nyírmeggyesi férfinél

Több fegyvert és lőszert találtak az ittasan lekapcsolt nyírmeggyesi férfinél
© Fotók: police.he
Nyírmeggyes – Ittasság gyanúja miatt állítottak meg a rendőrök egy gépkocsival közlekedő férfit, akinél egy engedély nélkül tartott fegyvert találtak.

Nyírmeggyes külterületén ellenőriztek 2018. április 9-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói a Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársaival közösen egy személygépkocsival közlekedő férfit.

n3252299

Az intézkedés során az 53 éves járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív eredményt jelzett. A nyírmeggyesi férfi a helyszínen elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, ezért további mintavétel céljából előállították a rendőrkapitányságra.

n3252287_0

A rendőrök az intézkedés során átvizsgálták az általa vezetett személygépkocsit, melynek utasterében egy engedély nélkül tartott fegyvert és 19 darab lőszert találtak.

n3252249

A férfi lakóhelyén tartott házkutatás során a nyomozók további fegyver alkatrészeket, valamint egy kispuskát foglaltak le.

A férfi ellen a Mátészalkai Rendőrkapitányságon szakértők bevonása mellett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

dscf0086

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés