Több helyen is lángra kapott az aljnövényzet – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. március 14-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

A száraz aljnövényzet gyulladt meg kisebb területen szerdán délelőtt Napkoron, az Apagyi utcában. A nyíregyházi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Háromszáz négyzetméteres területen kellett hasonló eseménynél beavatkozniuk Ibrány külterületén a tűzoltóknak, valamint az esti órákban Tiszadob és Gyulaháza között csaptak fel a lángok, ahol a tiszavasvári önkormányzati és a tiszadobi önkéntesek akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kigyulladt egy személygépkocsi kipufogó rendszere szerdán este a 403-as elkerülő úton, a 2. kilométernél, Nyíregyháza közelében. A tüzet a közlekedési hatóság munkatársainak sikerült eloltaniuk, a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították és a felhevült részeket visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt.

Kidőlt egy vályogfalazatú ház oldalfala, ami egy ott parkoló gépkocsira borult szerdán délután Nyíregyházán, a Bujtos utcában. Személyi sérülés nem történt. A város hivatásos tűzoltói a sérült épületelemeket eltávolították, a területet lezárták és értesítették a város építési hatóságát, akik a további intézkedéseket megtették. Az ott lakók elhelyezéséről gondoskodtak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés