Több millió forintba került, de sikerült kiszabadítaniuk az orosz börtönből az ártatlan nyírmeggyesi sofőrt

Akt.:
Több millió forintba került, de sikerült kiszabadítaniuk az orosz börtönből az ártatlan nyírmeggyesi sofőrt
© Fotók: Racskó Tibor
Nyírmeggyes – Nem kis utánajárás és több millió forint árán, de fél év után kiszabadult az orosz fogságból Varga Károly.

Hosszú, keskeny út vezetett a főútról letérve szerdán a nyírmeggyesi Zsuzsanna utca utolsó házáig. Az itt élő Varga Károlynak az elmúlt fél évben jóval hosszabb és rögösebb utat kellett bejárnia ahhoz, hogy újra családja körében lehessen, magához ölelhesse édesanyját, feleségét és gyermekeit, az ehetetlen orosz börtönkoszt helyett finom magyar étel, a kemény priccs helyett pedig a hitvesi ágy várja esténként. A korábban teherfuvarozóként dolgozó Károly megjárta a poklok poklát, hónapokig sínylődött ártatlanul a rácsok mögött, még végül rámosolygott az isteni, politikai, vállalkozói és családi „gondviselés”.

– Tavaly szeptember végén Oroszországban az esti órákban elütöttem egy kivilágítatlanul, fényvisszaverő mellény nélkül, egy házilag átalakított rotációs kapával közlekedő helybelit a főúton. Az áldozat gyakorlatilag észrevehetetlen, a baleset elkerülhetetlen volt. A helyszínelés után megindult a procedúra. Egy hétbe telt, mire tolmácsot tudtam szerezni magamnak, hogy jegyzőkönyvbe mondjam a tényeket. A rendőrség azt mondta, az elsődleges vizsgálatok ellenére, amelyek a vétlenségemet támasztották alá, előzetesben kell maradnom, amíg lezárják az ügyet, mivel külföldi állampolgár vagyok. Ez 6 hónapig tartott, ami maga volt a pokol Oroszország egyik legkeményebb börtönében. Közben az elhunyt özvegye több milliós kártérítést követelt… – mesélte a hétfőn éjfélkor elgyötörten, lefogyva, mégis boldogan hazatért kamionsofőr, Varga Károly, hangsúlyozva: kimondhatatlanul hálás mindazoknak – a rokonoktól és szomszédoktól kezdve a kormánypárti és ellenzéki politikusokon, tolmácson, ügyvéden át a nagykövetig és a „váltságdíját” kifizető vállalkozókig – akik egy emberként fogtak össze és fáradoztak a legális kiszabadításán. – Fizikailag és pszichésen is megtörtek az ok nélkül rácsok mögött töltött hónapok. Nem telefonálhattam haza a családomnak, a szeret ünnepén társasjátékot rajzoltam és műanyag kanalakból készítettem rózsafüzért a szemem fényeinek: a feleségemnek, Anitának, a 3 éves Gergőnek és a 10 éves Leventének – folytatta elcsukló hangon a családfő.


Videó: Felgyorsulhat az orosz börtönben sínylődő nyírmeggyesi kamionos ügye

Lassan öt hónapja ül egy orosz börtönben egy magyar kamionos, elgázolt egy részeg orosz férfit, aki azonnal meghalt. A családja szerint a férfi nagyon rossz körülmények között raboskodik, beszélni is alig tudnak vele és a csomagjaikat sem mindig kapja meg. A Külügyminisztérium a Borsnak azt írta, felgyorsulhat a kamionos ügye. A Tények riportja.

„Nekem nem ajándék, hanem az apukám kell” – Az orosz börtönben teltek az ünnepek a nyírmeggyesi kamionosnak

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy nyírmeggyesi kamionos, Varga Károly egy halálos baleset miatt raboskodik egy oroszországi börtönben, noha már megállapították, hogy vétlen volt az ügyben. A kivilágítatlan jármű nem mehetett volna az autóúton, és a rajta ülő, balesetben elhunyt orosz férfi részeg is volt.

Videó: Hiába az óvadék továbbra is az orosz börtönben marad a nyírmeggyesi kamionos

Hiába gyűjtötték össze a többmilliós óvadékot, egy ideig még biztosan nem helyezik szabadlábra azt a magyar kamionost, aki Oroszországban elütött egy férfit. A sofőr szerint a baleset nem az ő hibájából történt, mégis letartóztatták. A családja szerint a férfit szörnyű körülmények között tartják fogva, sokat fogyott és telefonálni sem engedik – adta hírül a Tények.

Nincs kiút a pokolból? – Ártatlan nyírmeggyesi kamionossal szórakoznak az oroszok

Mint arról korábban beszámoltunk, egy nyírmeggyesi kamionos sínylődik október eleje óta egy Moszkva környéki börtönben. A 46 éves férfiról bebizonyosodott, hogy nem volt hibás egy halálos kimenetelű balesetben, mégsem engedik el – a család pedig egyre elkeseredettebb.

Videó: Nem bűnös, mégsem engedik ki az orosz börtönből a nyírmeggyesi kamionost

Magyar kamionsofőr sínylődik hetek óta egy Moszkva környéki börtönben. A halálos kimenetelű közúti gázolás felelőssége alól ugyan már felmentették, mégsem engedik haza az orosz hatóságok. A családja itthonról kétségbeesetten próbálja kiszabadítani őt a borzalmas börtön-körülmények közül – derült ki a tenyek.hu riportjából.
hirdetés