Több mint 128 ezer önkéntes jelentkezett idén a TeSzedd! akcióra

Budapest – Rekordot érhet el idén a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ugyanis az idei programra minden eddiginél több, 128 605 önkéntes regisztrált a 2240 szeméttel szennyezett helyszín megtisztítására – közölte az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség (OKTF) kedden az MTI-vel.

Az OKTF a Földművelésügyi Minisztérium (FM) megbízásából szervezte meg 6. TeSzedd! akciót, amely április 25. és 28. lesz között lesz.

Kiemelték: azok, akik lemaradtak a regisztrációról, úgy csatlakozhatnak a programhoz, hogy a TeSzedd! honlapján keresnek egy, a számukra megfelelő nyílt találkozási pontot, és a kezdési időpontra odamennek.
A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket – a TeSzedd! felirattal ellátott zsákokat és a védőkesztyűket – mint minden évben, most is az OKTF biztosítja és gondoskodik a szeméttel megtöltött zsákok elszállításáról és ártalmatlanításáról is.

A közleményben felidézték: Magyarország legnagyobb szemétszedő mozgalmára 2014-ben 1654 helyszínre 116 000, 2015-ben pedig 1590 találkozási pontra 115 000 önkéntes jelentkezett előre.

– MTI –

Címkék: , ,hirdetés