Több mint 30 ezer hektár földet borít belvíz

Több mint 30 ezer hektár földet borít belvíz
A hét elején százegy ember vett részt az árvíz elleni védekezésben; a belvíz ellen százötvenheten védekeztek a Tikövizig működési területén.  Kitelepítettek Derecskén 2006.03.07. video

Árad a Berettyó, hétfő este hat óra óta II. fokú készültség van érvényben a folyón Pocsaj térségében, ahol kedd reggel 452 centiméter vízállást mértek. II. fokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyón is: Borznál a vízállás szinte napok óta változatlan, 340 centiméter, mindössze 10 centiméterrel marad el a harmadfokú készültség elrendelésével járó vízszinttől. Elsőfokú készültséget kellett elrendelni a Kállón és az Éren is. A hét elején százegy ember vett részt az árvíz elleni védekezésben.

A hét végén a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) működési területén átlagosan 20 milliméternyi csapadék hullott, a legtöbb – mintegy 30 milliméter – Nyíradony és Hajdúböszörmény térségében.

Kedden nem volt jelentős mennyiségű eső a térségben, de tíz belvízvédelmi szakaszon II. fokú, két szakaszon III. fokú készültséget tartottak.

Az elöntött területek nagysága összesen 30 450 hektár volt, ebből vetés 7950 hektár, szántó 6550 hektár, rét és legelő 10900 hektár, egyéb terület 5050 hektár. Az igazgatóság által üzemeltetett 21 szivattyútelep a hét első napján 3 millió köbméter vizet emelt át a befogadókba. A belvíz ellen százötvenheten védekeztek.
hirdetés