Több mint egymilliárd forintba kerül a fokozott rendőri jelenlét a fővárosban

Eddig több mint egymilliárd forintjába került a rendőrségnek a kormányellenes tüntetések biztosítása.

Az MTV székház ostroma után valamennyi megyéből vezényeltek rendőröket Budapestre. Az ő szállásukról, utaztatásukról és étkeztetésükről a hatóságnak kell gondoskodnia.

A fontosabb állami- és közintézményeket immár két hete több tucat rendőr védi folyamatosan. Az MTV székház ostroma után valamennyi megyéből vezényeltek rendőröket a fővárosba. A fokozott rendőri biztosítás azóta is tart, és eddig 1 milliárd 200 millió forintjába került a rendőrségnek. A többletköltségek jelentős részét azonban a túlórapénzek kifizetése teszi ki. Erre 460 millió forintot már átutalt a kormány, és van ígéret arra, hogy a többire is meg lesz a forrás – mondta Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője.

A vidéki rendőrök utaztatásával, szállásával és étkeztetésével együtt összesen naponta 50 millió forintba kerül a tüntetések biztosítása. A rendőrök helyére sok vidéki nagyvárosban ideiglenesen határőröket vezényeltek.

A rendőrök egyébként úgy ítélik meg, hogy a Fidesz pénteki nagygyűlésére nem kell újabb egységeket kivezényelni. A Kossuth téren lévő rendőrök elegen lesznek a rendezvény biztosításához.
hirdetés