Több mint félmilliós adomány a kisvárdai kórháznak

Akt.:
Több mint félmilliós adomány a kisvárdai kórháznak
© Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – A Kisvárdai Jótékony Nőegylet a II. Kisvárdai Anna–bálon és a “Ruhabörzén” kapott adományokból a Felső–Szabolcsi Kórház Krónikus Osztályára ápolást segítő eszközt (decubitus matrac) vásárolt. Ezeket a matracokat 2018. május 2-án délelőtt adták át a kórháznak.

A Felső–Szabolcsi Kórház könyvtárában kezdődött az adomány átadási rendezvény. Hegyi Henrik D. főigazgató köszöntötte a Nőegylet megjelent tagjait, Lénárt Andrásné elnök asszonyt, Leleszi Tibort Kisvárda polgármesterét, Nagy Józsefné alpolgármestert. A kórház a közeljövőben a 12 matrac mellé ötvenet vásárol a minőségi munka javítása érdekében.

Humanisztikus célok szolgálatában

– Kisvárdán már a XIX. század végén működött hasonló célokkal megfogalmazó Nőegylet – kezdte a múlt idézését Lénárt Andrásné. 1886 novemberében alakult meg, a „Kisvárda és vidéke nőegylet” melynek nem volt felekezeti jellege, hanem „humanisztikus” célok szolgálatában állt. Ennek az egykori Nőegyletnek a nyomdokain szeretnénk haladni, úgy tekintünk rá, mint elődeinkre. Sokrétű munkásságának felkutatását már elkezdtük és úgy érezzük, hogy a mai nappal újból bizonyítunk tevékenységünk újabb programjával”– mondta többek között Lénárt Andrásné a Nőegylet elnöke.

Városi összefogás

12 db matracot vásárolt a Nőegylet, 550.000 Ft értékben. Sokat keresték, hogy a legjobbat tudják megvenni és az ár is jó legyen. Az adomány a strandon való masszírozás alkalmával, az Anna–bálon és a ruhabörzén kapott adományokból jött össze. Sok kis apró tétel, a tagok sokat dolgoztak a mai napon átadott adomány sikeréért.

Leleszi Tibor a város polgármestere rövid köszöntőjében kiemelte, az összefogás eredményét, mely ma már városi szinten is eredményes. A könyvtári eseményt követően, melyen részt vettek az osztály orvosai, dolgozói, átmentek a Rehabilitációs Osztály épületébe. S munkához láttak, hiszen saját kezűleg vitték fel a 12 matracot az osztályra, ahol egyet be is helyeztek az ágyba. Hasznosságáról meg is győződtek az adomány átadáson résztvevők.

– Vincze Péter –
hirdetés