Több mint hatszáz néző mondta el a véleményét

A Dollárpapa volt a nézők egyik kedvence
A Dollárpapa volt a nézők egyik kedvence
Nyíregyháza – Nagyon. Szórakoztató. Remek – ezt a három szót használták a leggyakrabban az előadások jellemzésére a Móricz Zsigmond Színház nézői.

A nyíregyházi teátrum egész évad alatt lehetőséget nyújtott a színházrajongóknak, hogy egy kérdőív segítségével online vagy személyesen elmondják véleményüket. Kiderült: a vígjátékot és a musicalt szeretik a legtöbben, de sok dráma- és operettkedvelő is volt a kitöltők között, mint ahogy népszerű volt a krimi is. A választ adók életkora változatos: a kérdőívek alapján a nézőtéren majdnem ugyanannyi 30 év alatti foglalt helyet, mint 50 év feletti.

Modern és sokoldalú

A legtöbben Nyíregyházáról és a környező településekről érkeztek, ám a nézők körülbelül egynegyede más megyéből indult útnak. „Modern, sokoldalú és absztrakt, miközben megőrzi a színház varázslatos hagyományait – ez a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház” – írta egy színházrajongó arra a kérdésre, hogyan jellemezné a teátrumot. Sokak kedvence volt a Dollárpapa, a Taurin Trauma és a Túl zajos magány. Ez utóbbival kapcsolatosan így vélekedett az egyik néző: „Nagyon-nagyon tetszik. 150 kilométert tettünk meg a darab miatt, és nagyon örültünk, hogy eljöttünk. Tökéletes rendezés, remek színészi játék.”

Fontosak a visszajelzések

Kirják Róbert ügyvezető szerint a beérkezett válaszok is azt tükrözik, mennyire színes évadot zárt a színház. – Minden visszajelzés és vélemény fontos számunkra. A célunk az, hogy jövőre legalább ennyi élménnyel távozhasson mindenki színházunkból – tette hozzá.

A következő évadra szóló bérletek megújítására július 15-éig van lehetőség. Ezt követően az új bérletvásárlókat is várják a jegyirodában.

KM
hirdetés