a feljutás a tét

2020.06.03. 14:30

Aranylabdás edzőt kapott egy francia negyedosztályú csapat

Jean-Pierre Papin lett a francia negyedosztályban szereplő Chartres labdarúgócsapatának vezetőedzője.

French former football player Jean-Pierre Papin poses with a jersey on October 16, 2013 in Monaco during the 2013 Golden Foot Award. The Golden Foot award is an international career award given to players who stand out for their athletic achievements. AFP PHOTO / VALERY HACHE (Photo by VALERY HACHE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Valery Hache

Az 56 éves szakember a l'Écho Républicain lapnak a klub által bejelentett hírrel kapcsolatban elmondta: egy évre írt alá az egyesülethez. Hozzátette:

amennyiben teljesíti a kitűzött célt, a feljutást, akkor a megállapodás automatikusan újabb egy évvel meghosszabbodik.

Papin játékosként nagy karriert futott be,

1991-ben ő érdemelte ki az Aranylabdát, ötszörös francia gólkirály, aki 1986-tól tíz éven át olyan nagy európai klubokban játszott, mint az Olympique Marseille, az AC Milan, a Bayern München.

Mindhárom együttessel nemzetközi kupadöntőbe jutott, az olasz gárdával 1994-ben Bajnokok Ligáját nyert, két évvel később a német együttessel az UEFA Kupában – az Európa-liga elődjében – diadalmaskodott.

A francia válogatottban 54 alkalommal szerepelt, 30-szortalált a kapuba, tagja volt az 1986-os világbajnokságon bronzérmes csapatnak.

Edzői karrierjét 2004-ben kezdte el, de meg sem tudta közelíteni azt a szintet, amit játékosként elért. Az elmúlt tíz évben már csak egy megbízatása volt, 2015 óta nem akadt csapata.

A Chartres a koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd befejezettnek nyilvánított 2019-20-as szezonban 21 mérkőzésen 44 pontot szerzett, amellyel a tabella második helyén végzett. Két ponttal maradt le a harmadosztályba feljutó Saint-Brieuc csapatától.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában